Fires i festes
,
2016
Dies 18, 23 i 24 de juny
Diversos espais
Tarragona

Festa de Sant Joan

Dissabte 18 de juny. El Desvetllament Nocturn dels Ninots de les Foguerades.
23 h Capsa de Música / Antiga Tabacalera, avinguda Vidal i Barraquer. Concert commemoratiu del Dia Internacional de la Música. Aquest any, l'aMt homenatja David Bowie. Un dels grans personatges enla història del rock i una de les figures més eclèctiques, significatives i influents que ha conegut la música popular. Un recorregut per la seva obra gràcies als Spiders from aMt: una desena llarga d'artistes i bandes de l'associació. Accés lliure amb aforament limitat. Les portes s'obriran 15 minuts abans dels concerts. Reservat el dret d'admissió. Organitza: Associació de Músics de Tarragona (aMt).
23.30 h plaça del Fòrum fins a la pl. dels Sedassos. La Desvetlla dels Ninots de les Foguerades, acompanyats de la Xaranga Band Tocats. Itinerari: plaça Fòrum, Merceria, Cols, Major, Misericòrdia i Sedassos. Organitzen: Ball de Serrallonga i Colla Diables Voramar del Serrallo - Víbria de Tarragona.
00.30 h aproximadament, en arribar a la pl. dels Sedassos. Tast popular de la primera mamadeta de la temporada, acompanyada d’una selecció musical a càrrec de Cris & Petes. L’organització recomana el consum moderat i responsable de begudes alcohòliques. Organitzen: Ball de Serrallonga i Colla Diables Voramar del Serrallo - Víbria de Tarragona.

Dijous 23 de juny. Nit de Sant Joan, la nit més curta de l'any.
18 h plaça del Rei. Activitats per a la canalla. Inflables fins a les 20.30 h. Organitza: Xiquets de Tarragona.
18.30 h des del cim del Canigó. Arribada a terres tarragonines del Foc de Sant Joan en relleus. Organitza: Colla Diables Voramar del Serrallo - Víbria de Tarragona. Col·labora: Ball de Serrallonga, Club Vaixell i Club Tortuga.
18.30 h Rambla Nova tram del balcó del Mediterrani. Espectacle per a la canalla amb Lulú la maga del país de les festes. Amb aquesta animació infantil, els més petits gaudiran d’una tarda d’allò més especial esperant la revetlla de Sant Joan. Organitza: Ball de Diables de Tarragona.
19.30 h Rambla Nova tram del balcó del Mediterrani. Sorollosa traca disparada per la Pirotècnia Igual. Tot seguit, el tradicional repartiment de la coca, xocolata i moscatell. Preus populars. Organitza: Ball de Diables de Tarragona.
20 h Serrallo. Rebuda del foc, proclama, sorollosa tronada, foguerada i ninot. Organitzen: Colla Diables Voramar del Serrallo - Víbria de Tarragona.
21 h plaça dels Àngels. Sopar popular de Sant Joan. Porteu la vostra carmanyola i participeu d’aquest especial sopar a la fresca. Organitza: Xiquets de Tarragona.
23 h des de la plaça de les Cols. Cercavila de Foc. El Ball de Diables, el Drac, el Bou, el Griu, la Víbria, la Colla de Diables Voramar, acompanyats dels grups de foc convidats, el Ball de Diables de La Ràpita, el Drac de Banyeres i el Drac de Montblanc, que s’uneixen a la celebració que fa Tarragona de la nit més màgica. Itinerari: plaça de les Cols, Major, baixada Misericòrdia, Portalet, Sant Agustí i Rambla Nova fins el Teatre Tarragona.
23.45 h plaça dels Àngels. Nit de Sant Joan amb els Xiquets! Jordi Gilabert i Jordi Borrero Jobo faran de les seves seleccions musicals una divertida i desmarxada manera de viure la nit més curta de l’any. Organitza: Xiquets de Tarragona.
00.10 h Rambla Nova tram del balcó del Mediterrani.Grans carretillades de lluïment, lectura del manifest dels Ninots de les foguerades a càrrec del Ball d’en Serrallonga, encesa conjunta de la foguera i final de tots els grups de foc.On es cremaran els tradicionals ninots que just fa uns dies feien la seva baixada des de la Part Alta.
00.30 h Rambla Nova tram del balcó del Mediterrani. La Revetlla de Sant Joan amb l’orquestra de versions La Bruixa Express. Un repertori amb els temes més populars per gaudir de la nit més curta de l’any al costat de la foguera.

Divendres 24 de juny. Diada de Sant Joan.
19.30h a la plaça de la Font. Castells amb les colles de la ciutat: Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Amb el “sistema de rondes a la tarragonina”, cada colla intervindrà per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada constarà de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a realitzar fins a dues tandes més, havent d’intentar construccions superiors a les ja bastides, mantenint sempre l’ordre sortejat.

  • imatge de control 1per1