Fires i festes
,
2016
Del 12 setembre al 15 d'octubre
diferents espais
Reus

Festes de Misericòrdia

Dilluns 12 de setembre
20.00 h
, des del CARRER D’EN VILAR, sortida de l’itinerari “L’afaitada del Duquet: salvar la pell en temps del Carrasclet!”. 1719, Reus és dominada pels borbònics, però un antic guerriller intentarà assaltar la vila per provar de restablir el vell poder. Vine a conèixer l’episodi desconegut que explica la relació entre Reus i el Carrasclet. . Preu: 3 € (menors de 10 anys no paguen). Inscripcions: WhatsApp al 676 896 409 o correu electrònic a participa@anseducació.cat. Més informació al Facebook d’Ans Educació, a l’Instagram @anseducacio o a la web www.anseducacio.cat. Organitza: ANS Educació.     

 

Dimarts 13 de setembre
20.00 h, des del CARRER D’EN VILAR, sortida de l’itinerari “L’afaitada del Duquet: salvar la pell en temps del Carrasclet!”. Organitza: ANS Educació.

 

Dimecres 14 de setembre
19.00 h
, a la sala d’actes del CASAL DE LES DONES, presentació del manifest On són les dones?. Cal l’opinió de les dones als mitjans de comunicació per garantir pluralitat i diversitat. Organitza: Les Teixidores.  

19.30 h, al CENTRE CÍVIC LLEVANT,     presentació de les noves propostes de tardor dels centres cívics amb animació de swing. Mentre ballem i escoltem la música, coneixerem les activitats que es poden fer al llarg del trimestre.  

20.00 h, des del CARRER D’EN VILAR, sortida de l’itinerari “L’afaitada del Duquet: salvar la pell en temps del Carrasclet!”. Més informació a la web www.anseducacio.cat. Organitza: ANS Educació.

 

Dijous 15 de setembre
19.30 h
, a la Galeria de Fills Il·lustres del PALAU MUNICIPAL, descoberta del quadre del Dr. Jaume Gil Aluja, fill il·lustre de Reus, obra del pintor Josep Rifà.  

19.30 h, a la TAVERNA DESPERTAFERRO, inauguració de l’exposició fotogràfica 20 anys del Ball de Cercolets. Vine i emporta’t un bocinet d’aquestes dues dècades.

20.00 h, des del CARRER D’EN VILAR, sortida de l’itinerari “L’afaitada del Duquet: salvar la pell en temps del Carrasclet!”. Més informació a la web www.anseducacio.cat. Organitza: ANS Educació.

21.30 h, a CAL MASSÓ, projecció del documental del mes. A good american. El preu de la nostra seguretat de Friedrich Moser. Entrada lliure.  

 

Divendres 16 de setembre

De 10.00 a 16.00 i de 18.00 a 22.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Expovermut, primera fira internacional del vermut i l’aperitiu dirigida tant al públic professional de la restauració, la gastronomia i la distribució, com també al públic general, el consumidor final del producte. Activitats paral·leles i actuacions culturals. Organitza: Museu del Vermut. Col·labora: Ajuntament de Reus, Cambra de Comerç de Reus i El Tomb de Reus. Més informació a www.expovermut.com.

12.00 h, al TEATRE BARTRINA, inauguració del curs acadèmic de la Universitat Rovira i Virgili. Organitza: Universitat Rovira i Virgili.  

18.00 h, des del MAS ANGLÈS, repartiment del programa de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. El Xiquet i la Xiqueta, acompanyats pel Campi, viatjaran en cotxes d’època fins a la plaça del Mercadal tot repartint el programa de festes.

19.00 h, des del vestíbul del CENTRE DE LECTURA, Passacarrers Esports&Arts. Les escoles esportives del Reus Deportiu i les escoles artístiques del Centre de Lectura uneixen les seves seccions per donar el tret de sortida al nou curs. Una original cercavila plena de sorpreses unirà les dues entitats amb música, dansa, teatre i esports. El recorregut serà pel centre de la ciutat fins al Reus Deportiu, al carrer d’Antoni Gaudí.

20.00 h, al PALAU BOFARULL, projecció de  Les 7 vides d’Eduard Toda. Un documental de Ramon Masip, Toni Orensanz i Manel Vinuesa.

20.30 h, a l’AUDITORI DE LA SALA SANTA LLÚCIA, projecció d’Enrique V, dins la programació del cicle “Cinema Club”. Una pel·lícula britànica de 1989, dirigida i protagonitzada per Kenneth Branagh, basada en l’obra homònima de William Shakespeare. Guardonada amb diversos premis cinematogràfics internacionals, narra la famosa batalla d’Agincourt. Preu: públic general 5 €, socis 3 €.  

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, V Festival Internacional de  Guitarra Guitarreus, amb l’actuació dels Germans Cuenca. Junt al seu piano i la seva guitarra, José Manuel i Francisco han recorregut mig món interpretant les grans obres de la música clàssica. Ens presentaran un repertori en homenatge a Enric Granados, inclòs el reeixit Concierto de Aranjuez

21.30 h, a CAL MASSÓ, concert amb Albert Burrut (versions rock, pop i blues). Entrada: 5 € amb consumició mínima inclosa. 

 

Dissabte 17 de setembre
LA TROBADA DE GEGANTS I A REUS, CORREFOC!

8.00 h, al CONCESSIONARI SEAT BAYCAR, al polígon AgroReus,XXIII Concentració Nacional de Seat i Clàssics. A les 8.40 h, sortida de la concentració.

A partir de les 10.00 h i durant tot el dia, en DIFERENTS INDRETS DE LA CIUTAT, Reus Ocult. Visites a diferents espais patrimonials de la ciutat. Més informació a www.reusocult.cat.

De 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, obertura de la XXII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, que es podrà visitar fins al 24 de setembre.   

De 10.00 a 16.00 i de 18.00 a 10.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Expovermut, primera fira internacional del vermut i l’aperitiu. Organitza: Museu del Vermut. Més informació a www.expovermut.com.

10.00 h, des de la PL. DE LA LLIBERTAT, Vermut sobre Rodes. Sortint de l’Expovermut, visita d’algunes instal·lacions on s’elabora el vermut de Reus, així com altres indrets relacionats amb la seva història. El recorregut s’acabarà fent-ne un tast. Recorregut: 11 km. Dificultat: baixa. Edat: a partir de 16 anys. Organitza: BiciCamp i Còdol Educació. Inscripcions a www.infobicicamp.org

D’11.00  a  19.00  h,  a  la  PLAÇA DEL TEATRE, Misericòrdia On Fire (Volum VI), vermut a ritme de dub amb Reus Reggae Rockers, actuacions de teatre, dansa de TGN Swing, espectacle infantil Be Hop a Hula, sessió de diversos DJ i concert en directe de Marla Martini. Una festa que ha anat  evolucionant amb els anys i que, per tal de facilitar l’accessibilitat a gent de tot tipus i edat, enguany agafa un format diürn i un caire més familiar i multidisciplinari. Estarà sonoritzat  per un equip construït de forma artesana, tal com es fa tradicionalment a Jamaica, que permetrà a la gent gaudir d’un so diferent, a peu de carrer. Hi haurà servei de barra i de menjar (food trucks) i col·laboracions de diferents entitats, per crear sinergies  amb la resta de teixit associatiu de Reus. Organitza: Di Farm Produccions.

11.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, presentació del Basilisc petit de Reus. Amb la participació del Lleó de Barcelona, el Mustafà petit del Pi de Barcelona, la Cucafera de Reus, el gegantó Bertran de Montblanc, la Cucafera de Montblanc, l’Aligueta del Vendrell, la Mulasseta de Tarragona, el Basilisc de Mataró, els Dracs Bessons de la Geltrú, l’Àliga petita de Vilafranca i el Senglar petit de l’Espluga de Francolí, i la Mulasseta de Montblanc i l’Àliga petita de Reus, que seran les padrines de la nova figura, i la col·laboració de Bravium Teatre. A continuació, cercavila, que passarà pel carrer Major, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, carrer de Rosich, carrer d’en Vilar, carrer del Metge Fortuny i plaça del Mercadal, on tindran lloc les ballades de lluïment.

12.00 h, a la BIBLIOTECA DEL CENTRE DE LECTURA,  xerrada sobre Drets Humans, en memòria del bombardeig que va afectar la biblioteca del Centre de Lectura de Reus i va ocasionar la mort de la bibliotecària Regina Figuerola; a càrrec de Ricard Foraster, Gemma Llorens, degana del Col·legi d’Advocats de Reus; Pilar Lahoz, responsable de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Reus, i Xavier Filella, president del Centre de Lectura. Organitza: Col·legi d’Advocats i Consell Directiu del Centre de Lectura.  

17.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL,  plantada de la XVIII Trobada de Gegants. Amb la participació de la Somera i Mulassa de Falset, els gegants de l’Hospitalet de l’Infant, la Roca del Vallès, Tivissa, Lleida, Sant Lluís i Llucmaçanes (Menorca), la Giulietta i la Mulassa i els Gegants de Reus.  

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració i modelatge d’un bonsai a càrrec del professor Josep M. Martínez.   

17.45 h, des de la PL. DEL MERCADAL, cercavila de la XVIII Trobada de Gegants. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal, on tindran lloc les ballades de lluïment. Col·labora: carnisseria i xarcuteria Bonet i Fills.

18.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, XIII Concurs de Masclet i Fira de Degustació amb els establiments col·laboradors del masclet. Per votació popular es triarà el millor masclet entre tots els participants. Col·labora: Vermuts Miró.

18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL,   inauguració oficial de la XXII edició de l’Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, a càrrec de les autoritats municipals.  

18.30 h, al MUSEU DE REUS, raval de Santa Anna, visita guiada a l’exposició Eduard Toda i Güell (1855-1941): de Reus al món  (cada dissabte), per a públic general. Exposició d’homenatge al cònsol, historiador, escriptor, egiptòleg, bibliòfil i restaurador de Poblet, l’il·lustre reusenc Eduard Toda, arran del 75è aniversari del seu decés. Entrades al Museu de Reus, raval de Sta. Anna, 59. (Tel. 977 010 660).  

18.30  h,  a  la  PL.  D’EVARIST  FÀBREGAS,  activitat infantil sing & dance, aprendrem a cantar i a ballar. A les 21.00 h, taller de swing i lindy-hop, a càrrec de Bàsic Escola de Ball. Taller d’iniciació adreçat al públic general sense experiència de ball. A les 21.30 h, exhibició de swing i lindy-hop. Espectacle de ball ambientat en els anys vint on es mostren diferents balls retro barrejats amb balls moderns, com el lindy-hop swing.

19.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, plantada de les bèsties participants de l’A Reus, Correfoc!

19.00 h, a l’AUDITORI DE LA SALA SANTA LLÚCIA, representació teatral de l’obra El papa no hi toca, de Nuria Castel, a càrrec de la companyia 7decamking. Un avi amb un peu a l’altre barri reuneix les seves dues filles i el gendre per parlar del testament. L’enveja i l’avarícia es tornen més evidents a partir d’aquest moment; mentrestant, l’avi sembla que s’ho passi d’allò més bé! Preus: públic general 8 €, socis 6 €.  

20.00 h, des de la PL. DELS GANXETS, concentració del VII Tomb de Nit, caminada nocturna per diferents indrets als afores de la ciutat. Sortida a les 21.00 h. Inscripcions anticipades 3 €, del 5 al 16 de setembre de 19.00 a 21.00 h al local de l’Associació Excursionista de Catalunya (carrer d’Orient 17, baixos, entrada per la plaça dels Horts de Miró) i a www.aecreus.cat. Inscripció el mateix dia de la caminada 5 €. La inscripció inclou l’assegurança, les begudes i el cremat. Recorregut de 7,1 km (2 h aprox.). Es recomana dur aigua, una llanterna o frontal i sopar de motxilla.

20.15 h, des de la PL. DE CATALUNYA, A Reus, Correfoc Infantil!, amb la participació del Ball de Diables infantil de les Borges del Camp, els Diablons del Morell, el Drac petit de Banyeres del Penedès, el Drac petit de Granollers i, de Reus: el Ball de Diables infantil, el Drac petit i la Cabra petita. Recorregut: plaça de Catalunya, raval de Santa Anna, carrer de Martí Napolità, carrer de Santa Anna, carrer d’Aleus, carrer d’en Vilar, raval de Santa Anna, carrer del Vidre i plaça del Mercadal.

21.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, A Reus, Correfoc!, amb la participació dels Diables de Ribes Colla Jove, el Ball de Diables de la Llacuna, el Ball de Diables de la Ràpita, el Ball de Diables del Morell, els Diables de Santa Oliva, el Drac de Terrassa, el Drac de Bellvei, el Basilisc de Mataró i, de Reus: els Bous de Foc, la Víbria, el Ball de Diables, el Drac i la Cabra. Recorregut: carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de la Mar, plaça del Mercadal, carrer del Metge Fortuny, carrer d’Aleus, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, carrer del Vidre i plaça del Mercadal.

22.00 h, al TEATRE DE L’ORFEÓ REUSENC, representació de la famosa obra de Neil Simon La extraña pareja, dirigida per Jaume Vinyes. Preu: 3 € socis, 5 € no socis.  

23.30 h, a LA PALMA, ball de gralles amb motiu de la XVIII Trobada de Gegants amb el grup de grallers Els Vinardells  i la Banda de Música de Maó.  

 

Diumenge 18 de setembre
L’APLEC  BAIX CAMP

8.00 h, al PARC DEL FERROCARRIL, concentració i posterior sortida de la XXI Sortida amb Motos Guzzi. Sortida temàtica per les nostres carreteres de motos Guzzi 49, 65, 73, 98 o 110. Vermelles, brillants, restaurades o en estat original. Inscripció abans del 15 de setembre al telèfon 668 891 728. 

9.00 h, des de la PLAÇA DEL SANTUARI, concentració del Tomb de Dia, caminada diürna per diferents indrets als afores de la ciutat amb motiu dels 50 anys de l’Aplec Baix Camp. Sortida a les 10.00 h. Inscripcions anticipades 3 €, del 5 al 16 de setembre de 19.00 a 21.00 h al local de l’Associació Excursionista de Catalunya (carrer d’Orient 17, baixos, entrada per la plaça dels Horts de Miró) i a www.aecreus.cat. Inscripció el mateix dia de la caminada 5 €. La inscripció inclou l’assegurança. Recorregut de 7 km (2 h aprox.). L’organització oferirà un vermut. Es recomana dur aigua.

De 10.00 a 20.30 h, a la  PLAÇA DEL SANTUARI,  50è Aplec Baix Camp, organitzat per la Colla Sardanista Rosa de Reus. La diada començarà amb un esmorzar popular. Sardanes tot el dia amb les cobles Jovenívola de Sabadell, Contemporània i Reus Jove. Alhora hi haurà diversos tallers i activitats: escacs, tirades de bitlles, bastoners, jocs, manualitats, una exposició fotogràfica i un concurs de colles a la tarda. També comptarà amb l’actuació del gegant Carrasclet.  

10.00 h, des de la PL. DE LA PASTORETA, inici de la solemne baixada al santuari de Misericòrdia per guanyar el Jubileu de la Misericòrdia. En arribar al santuari, celebració comunitària de la penitència.

10.00 h, a la RIERA DE L’ESCORIAL amb el Carrer de PERE CAVALLÉ,             engalanament de carrers a càrrec de les floristeries locals. Durant tot el dia, a la plaça de Manolo Ortega, el grup Ajudan’s a Ajudar vendrà plantes confeccionades al taller del Centre Cívic Migjorn, la recaptació de la qual anirà  destinada a l’Associació d’Hemiparèsia Infantil. 10.00 h, presentació; 13.00 h, vermut rocker; 17.00 h, lectura de poemes; 20.00 h, acte de cloenda amb exhibició de ball de salsa. Organitza: A. V. Parcel·les Cases i Amics del Barri Fortuny.

A partir de les 10.00 h i durant tot el dia, en DIFERENTS INDRETS DE LA CIUTAT, Reus Ocult. Visites a diferents espais patrimonials de la ciutat. Més informació a www.reusocult.cat.

10.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Matí Gegant, plantada amb la participació dels diferents gegants de la ciutat. 10.30 h, cercavila amb el següent recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer d’Aleus, carrer del Metge Fortuny i plaça del Mercadal. Per participar cal posar-se amb contacte de l’organització.

D’11.00 a 13.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI,  Especial Misericòrdia 2016 amb LANOVA Ràdio. En directe des de l’Aplec Baix Camp, tots els detalls de la trobada sardanista i de les festes de Misericòrdia en un programa especial de la ràdio de proximitat del Camp de Tarragona, que inclourà entrevistes i actuacions, i que es podrà seguir al 99.8 FM i a www.lanovaradio.cat.

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tallers lliures de bonsai, adreçats als aficionats.  

11.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa de la 36a Trobada de Misericòrdies al santuari.  

11.45 h, des de la PL. DEL MERCADAL, cercavila dels gegants Japonesos fins al PARC DE SANT JORDI per a la celebració dels 60 anys de la parella. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer de Monterols, plaça de Prim, carrer de Llovera, plaça de la Llibertat, avinguda de Sant Jordi i plaça d’Anton Borrell.

De 12.00 a 19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Expovermut, primera fira internacional del vermut i l’aperitiu. Organitza: Museu del Vermut. Més informació a www.expovermut.com.

12.00 h, des del C. DE MARTÍ NAPOLITÀ, correvermuts amb acompanyament musical en directe pel centre de la ciutat, amb el Bou de Reus i el Bou de Vic. La cercavila acabarà a la plaça de Prim, amb un vermut popular i diversos DJ per allargar la festa fins que el cos aguanti. Acte organitzat pel Bou de Reus i els Amics del Vermut.

12.00 h, al PARC DE SANT JORDI,     festa de celebració dels 60 anys dels gegants Japonesos, acompanyats pels gegants de Sant Lluís i Llucmaçanes (Menorca). Durant l’acte es podrà degustar menjar japonès i gaudir de música chill-out asiàtica.

12.15 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, ballada conjunta de sardanes per part d’alumnes de la ciutat. Entre 200 i 250 alumnes de nou escoles reusenques ballaran sardanes al 50è Aplec Baix Camp.

13.00 h, davant de la RESIDÈNCIA STS MISERICÒRDIA, 2a edició del Vermut Musical gratuït per a tothom. Amb l’acompanyament musical dels Bandsonats i la participació dels Nanos de Reus. Organitza: Residència STS Misericòrdia. Col·labora: De Muller.

17.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL,La Patxanga. Passa una estimulant tarda de diumenge tot participant amb els teus amics a La Patxanga de Festa Major. Deixa’t sorprendre per un partit de futbol amb unes normes divertidament diferents. I després del repartiment de premis, final de festa amb DJ Tro. Més informació i inscripcions a tronatsdereus@gmail.com o a facebook.com/tronatsdereus. Us hi esperem!!! Organitza: Tronats de Reus.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de formació i modelatge d’un bonsai a càrrec del professor Francesc Giner.  

17.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, inscripcions de la Trobada d’Elements del Seguici Fets per Tu. Si ets fan del seguici de Reus... Fes-te el teu element o vesteix-te com el teu ball preferit i llueix-te per Misericòrdia! És ben fàcil: tisores... pega... cartró o qualsevol altre material. Si vols participar-hi i per a més informació, entra a www.canalreustv.cat i segueix les instruccions. Col·labora: Canal Reus TV. 18.30 h, inici de la cercavila pel centre de la ciutat. Recorregut: carrer Major, carrer de les Peixateries Velles, Absis, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, carrer de les Galanes i plaça del Mercadal.

18.00 h, al TEATRE BARTRINA, Oh! La Revista, a càrrec de la companyia Liryka’s. Preus: 15, 12 i 9 €.  

18.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, contacontes amb Agustí Farré, dins els actes del 50è Aplec Baix Camp.

19.00 h, al TEATRE DE L’ORFEÓ REUSENC,representació de la famosa obra de Neil Simon La extraña pareja, dirigida per Jaume Vinyes. Preu: 3 € socis, 5 € no socis.  

20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE,concert d’orgue a càrrec d’Eudald Dantí (Bremen, Alemanya; oficialment resident a Ripoll).  

21.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, cantada d’havaneres amb el grup Balandra. El Grup Cultural de Misericòrdies de Reus ens oferirà rom cremat.

 

Dilluns 19 de setembre
De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de perfeccionament amb motiu de la XXII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.  

19.30 h, al vestíbul del primer pis del CENTRE DE LECTURA, inauguració de l’exposició Bibliografia sobre Eduard Toda, que es podrà visitar fins al 16 d’octubre.

 

Dimarts 20 de setembre
De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de perfeccionament amb motiu de la XXII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.  

18.30 h, a la PL. D’EVARIST FÀBREGAS, espectacle infantil Campi qui pugui!, a càrrec d’Ambäukatunàbia. Un espectacle ple de sorpreses, cançons, jocs originals i danses divertides, i que de ben segur ens farà passar una molt bona estona a tots plegats! Ja podeu anar preparant les maletes per acompanyar-nos en aquest viatge frenètic i espectacular!

20.00 h, a l’AJUNTAMENT DE REUS, XXIV Trobada de Misericòrdies de la nostra ciutat.  

 

FESTES DE LA MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA
Dimecres 21

ELS GUARDONS DE LA CIUTAT

Durant el matí, al CAMPANAR DE LA PRIORAL, al punt més alt del pinacle major, hissada de la bandera mariana com a inici de les festes de Misericòrdia.

De 17.00 a 22.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, celebració del Dia Internacional de la Pau. La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, Vivim la Pau i Reus Refugi organitzen un seguit d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Pau: 17.00 h, flashmob a càrrec de Soul Dance; 17.15 h, actuació del trio de clarinets format per Joan Plana, Gerard Domènech i Jordi Salavert; 17.45 h, Safareig Poètic; 18.15 h, lectura de manifest; 18.30 h, actuació infantil: Karibu! Cançons i danses per un món més just, a càrrec de Carles Cuberes; 19.30 h, taller de hula hoop a càrrec de Gisela de Foc; 20.00 h, música amb Manana, Kunt i recital a càrrec d’actors locals; 20.30 h, actuació de Fito Luri; 21.00 h, Tribal Fusion de l’Escola Alhazar, i a les 21.30 h, actuació de Rereguarda. Durant l’acte hi haurà un mercat solidari amb parades de roba, llibres, joguines, artesania, etc. i un taller de mandales per a petits i grans. La recaptació de l’acte serà en benefici de Pro Activa Open Arms i Stop Mare Mortum.

17.30 h, al pati de la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS,  cloenda del Joc de Lectura de l’estiu i presentació de les activitats de la sala infantil per al nou curs amb un taller dinàmic i participatiu de contes i karate a càrrec de l’AMPA Escola Teresa Miquel i Pàmies i Club Karate Mizoguchi Sensei.  

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de perfeccionament amb motiu de la XXII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.  

18.30 h, des de la CASA RULL i pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de les Festes. Canonades i versots ompliran els carrers del nucli antic.

18.30 h, a la PL. D’EVARIST FÀBREGAS, animació infantil amb Carles Cuberes i l’espectacle Karibu! Cançons i danses per un món més just. Cançons, danses i jocs musicals entorn la cooperació, el comerç just, la solidaritat, els drets dels infants... Un espectacle que esdevé un espai de benvinguda, trobada i comunicació entre persones que canten, juguen i dansen plegades, amb independència de la seva edat, la seva forma de vestir, de pensar o de viure.

19.30 h, a la sala Emili Argilaga del CENTRE DE LECTURA, Cineclub del Centre de Lectura, amb la projecció de That’s Entertainment (Això és espectacle), dirigida per Jack Haley, Jr. Pel·lícula inclosa dins el cicle Balleu sense parar!  

20.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, lliurament dels Guardons de la Ciutat 2016. Un homenatge públic a la societat civil de casa nostra. Fill il·lustre de Reus a Josep Gil i Ribas. Mencions honorífiques municipals a la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, Esplai Fem-nos Amics, Escola Mowgli, Esbart Santa Llúcia, Fundació Camerata XXI, Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, CAE Marinada i Josep Casanovas Marca. Durant l’acte es repartirà la postal número 37 de la col·lecció de postals de la festa, dedicada a l’Aplec Baix Camp.  

20.30 h, pel NUCLI ANTIC, el Carro dels Romanços. El Bravium Teatre ens ofereix una passejada teatral pels carrers del centre de la ciutat basada en la rica producció reusenca de literatura de fil i canya del segle XIX. Sortida de la cercavila des de la seu de l’entitat, al carrer de la Presó, i actuacions a la placeta del carrer del Vidre, plaça de David Constantí, plaça de les Basses i plaça de Sant Pere.

 

Dijous 22 de setembre
17.30 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, Musicontes amb Jordi Jubany. Espectacle d’animació que servirà per fer la cloenda del Joc de Lectura de l’estiu i la presentació de les activitats del nou curs.  

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de perfeccionament amb motiu de la XXII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.  

18.30 h, des de la CASA RULL i pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC,  cercavila del Canó de les Festes. Canonades i versots ompliran els carrers del nucli antic.

18.30 h, a la PL. D’EVARIST FÀBREGAS, espectacle de titelles amb la companyia Txo, que ens presenta Cotó. Heus aquí una colla de conills. Els agrada jugar junts i tots tenen gustos diferents, però en una cosa s’assemblen: els encanten les pastanagues! La història ens explica la importància d’acceptar la pròpia singularitat per poder conviure en la diversitat i acosta els infants a la natura tot convidant-los al joc i l’amistat.

19.30 h, al Cementiri General de Reus Dins les activitats que anualment se celebren dins el marc de l’Associació de Cementiris Significatius d’Europa.Concert per al record amb la participació de la Banda Simfònica de Reus.En la intimitat del Cementiri General de Reus se celebrarà un homenatge/record per a les persones que reposen en aquest espai. L’acte serà conduït per Josep Baiges.  

20.00 h, pel NUCLI ANTIC,  el Carro dels Romanços. El Bravium Teatre ens ofereix una passejada teatral pels carrers del centre de la ciutat basada en la rica producció reusenca de literatura de fil i canya del segle XIX. Sortida de la cercavila a la seu de l’entitat, al carrer de la Presó, i actuacions a la placeta del carrer del Vidre, plaça de David Constantí, plaça de les Basses i plaça de Sant Pere.

A partir de les 20.30 h, al CAMPANAR DE LA PRIORAL,  visites nocturnes al campanar. Per tercer any consecutiu, els Campaners de Reus ens expliquen la seva tasca, tot gaudint de nit de l’espectacular mirador de la ciutat. Preu: 1 € per persona. Imprescindible reserva prèvia a partir del dilluns 12 de setembre a campanersdereus@gmail.com. Més informació a campanersdereus.blogspot.com.

20.30 h, a CAL MASSÓ, projecció del llargmetratge Lluc Sky Walker amb l’assistència del director, Jaume Fargas, i col·loqui posterior. Una comèdia dramàtica, distingida a nombrosos festivals internacionals. Jaume Fargas fou el responsable dels Tallers de Cinema organitzats pel Servei de Joventut de Reus entre el 2007 i el 2013. En el film van col·laborar nombrosos reusencs que van participar en els Tallers de Cinema. Podeu veure el tràiler a www.llucskywalker.com.  

21.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, assaig especial dels Xiquets de Reus.

 

Divendres 23 de setembre
EL SEGUICI PETIT

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de perfeccionament amb motiu de la XXII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.  

18.00 h, des del CAMPANAR, Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit, a càrrec dels Pioners i Caravel·les dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

18.00 h, des de l’AJUNTAMENT,   inici de la cercavila del Seguici Petit de la ciutat. Amb la participació dels músics de l’Aula de Sons de Reus, el Ball de Diables infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, els Nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet. El recorregut de la cercavila serà: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim i carrer de Monterols, i acabarà novament a la plaça del Mercadal, on es farà la passada de lluïment.

18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, berenar popular, gentilesa de Borges.

20.30 h, a l’auditori de la SALA SANTA LLÚCIA, projecció de Ciutadà Kane, dins la programació del cicle “Cinema Club”. Una pel·lícula americana de 1941 dirigida, escrita, produïda i protagonitzada per Orson Welles; considerada com una de les obres mestres de la història del cinema. Preus: públic general 5 €, socis 3 €.  

21.30h, a CAL MASSÓ, Concert amb Vadó (pop-rock). Entrada: 5 euros amb consumició mínima inclosa.  

22.00 h, a la PLAÇA DEL CASTELL, representació del Ball de Sant Miquel, a càrrec del Ball de Diables de Reus. Aquest ball, documentat a la ciutat des del segle XVIII, escenifica la lluita del bé i el mal. Col·labora: Pirotècnia Igual.

22.30 h, a la PLAÇA DEL BALUARD,  Fes-te Folk, amb Folkatr3s, sopar popular de coques amb música folk i ballades populars i tradicionals per a tots els públics. Organitza: Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus.

 

Dissabte 24 de setembre
LA DIADA CASTELLERA, LA VIGÍLIA, LES REVETLLES

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller infantil de cura i modelatge d’un bonsai. Cal inscripció prèvia dels nens a les taules d’informació. Places limitades a 20 participants. Preu inscripcions: 6 €.  

11.00  h,  a  les  PEIXATERIES  VELLES, vermut generació 80. Organitza: Rosa dels Vents, 8 Restaurant i Mas de l’Àvia.

12.00 h, des del CAMPANAR,Toc de Festa per anunciar la vigília de la festivitat, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

12.00 h, al CARRER D’ALEUS, vermut rumberu,  amb magnífic Peret Reyes + artistes convidats i els divertits Dj’s Cris&Petes. Organitza: La Nit de Fer l’Índiu (CRAC i Colla Gegantera) i Bar Absenta. Col·labora: Txivarri i Vermuts Miró.

12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, vermut cultural, visita teatralitzada, concert i vermut (i cada tercer dissabte de mes), per a públic general. Imprescindible reserva prèvia online a www.codoleducacio.com. +info: tel. 977 327 362. Amb la col·laboració de Vermuts Miró i el suport de la Fundació Pere Mata i l’Ajuntament de Reus.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, cloenda de la XXII edició de l’Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, amb lliurament de records als participants.  

13.00 h. a CAL MASSÓ, Vermut musical amb Tokaji Quartet (rock i música clàssica). Entrada lliure.  

16.30 h, al REUS DEPORTIU, Torneig de Ràpides Reus Deportiu - Festes de Misericòrdia. Torneig de partides ràpides d’escacs. Organitza: Secció d’Escacs del Reus Deportiu.

De 17.00 a 20.00 h, al CAMPANAR, visites guiades amb un toc d’humor, a càrrec de l’actriu Lourdes Domènech, que conclouran amb un berenar amb coca i cava. Entrada per grups en estricte ordre de tanda, condicionat per la limitada capacitat. Preu: 1 € per persona. Organitza: Grup Cultural de Misericòrdies de Reus.

18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera de Misericòrdia, amb la participació dels Moixiganguers d’Igualada, els Castellers de Sabadell i els amfitrions, els Xiquets de Reus.

18.30 h, al MUSEU DE REUS, raval de Santa Anna, visita guiada a l’exposició Eduard Toda i Güell (1855-1941): de Reus al món  (cada dissabte), per a públic general. Exposició d’homenatge al cònsol, historiador, escriptor, egiptòleg, bibliòfil i restaurador de Poblet, l’il·lustre reusenc Eduard Toda, arran del 75è aniversari del seu decés. Entrades al Museu de Reus raval de Sta. Anna 59. (Tel. 977 010 660).  

19.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Alhora, des de diferents punts del CENTRE DE LA CIUTAT, sortida del Seguici Festiu de Reus i altres elements. Les figures, els balls i les danses del nostre seguici es passejaran pels carrers i places del centre de la ciutat.

20.30 h, des de la PL. DEL MERCADAL, sortida de la Cercavila del Masclet, amb diferents elements festius i amb acompanyaments musicals. El Col·lectiu El Masclet llançarà bótes a l’inici i al final del recorregut. La cercavila passarà per la plaça del Mercadal, carrer Major, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, carrer de Rosich, carrer d’en Vilar, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Llovera i plaça de la Llibertat. A més, podreu comprar masclet a diferents establiments durant tots els dies de la festa.

22.30 h, des de la PL. DE LA PASTORETA i pel PASSEIG DE MISERICÒRDIA,  Rosari de Torxes, encapçalat per la creu i els cirials, l’estendard del Grup Cultural de Misericòrdies i seguit del poble amb torxes. Com cada any, el rosari finalitzarà el recorregut a l’interior del santuari, on tindrà lloc la cantada dels goigs i la veneració de la Mare de Déu de Misericòrdia (la venda de torxes es farà a partir de les 21.30 h fins a l’inici del rosari a la porta del col·legi La Salle, amb la col·laboració d’aquest centre educatiu).

23.00 h, a LA PALMA, 23a edició del REGGUS, festival de reggae, ska i altres herbes, amb participació del reggae de casa nostra, una mostra de l’escena nacional i estatal, així com la presència d’algun artista internacional. El Reggus és el festival de reggae en actiu més veterà de l’Estat i un dels més antics d’Europa, amb el temps s’ha anat convertint en una referència de l’escena d’aquest gènere musical en l’àmbit nacional. Després d’uns quants canvis, el festival torna a La Palma i en format de revetlla per quedar-s’hi. Entrada gratuïta.  

23.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla revetlla jove amb l’Orquestra AlliOli, el grup de la nostra comarca que combina la millor música actual amb els èxits de tota la vida. A continuació, Mano’s Rock,un grup de versions de Marçà (Priorat), amb un directe on hi tenen cabuda el rock, l’ska, el reggae o el punk entre d’altres, i on es repassen tots els grans clàssics que han marcat el rock català, estatal i internacional.

23.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, revetlla amb l’Orquestra Melodia. Fundada el 1931, és l’orquestra més antiga de les comarques de Tarragona que encara segueix en actiu. Dia a dia s’ha esforçat per mantenir la constància i il·lusió per oferir al públic el millor dels espectacles amb les melodies d’avui i de sempre.

 

Diumenge 25 de setembre
MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA

7.00, 8.00 i 9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa. Durant tot el dia, el cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia estarà obert per venerar la imatge (llevat de les hores de culte i fins al moment de la cantada de goigs de la Mare de Déu).  

8.00 h, pels CARRERS DE LA CIUTAT, matinades de Misericòrdia, amb la participació dels grups de grallers de la ciutat, matinades tronades a càrrec del grup de tabalers del Ball de Diables i el grup de tabalers de la Víbria, i matinades galejades amb el Ball de Pere Joan Barceló. Matinades a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

8.00 h, en DIFERENTS ESTABLIMENTS de la ciutat, esmorzars de forquilla.

10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la festivitat de Misericòrdia, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

10.30 h, des de la PL. DE LA PASTORETA, baixada al santuari de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

11.00 h, des de la PL. DE LA PASTORETA, baixada del Seguici Festiu de la ciutat fins al santuari, amb la participació del Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa i els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus. En arribar al santuari, ballada conjunta de tots els grups del Seguici Festiu.

11.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, solemne missa concelebrada presidida per l’arquebisbe Jaume Pujol Balcells. L’apartat musical anirà a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb la participació dels assistents.

En acabar, al SANTUARI, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Tot seguit, ofrena floral i musical al cambril de la Mare de Déu.

Just en acabar, repic de campanes i el llançament de 21 salves de morterets en honor a la Mare de Déu.

14.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, dinar de festa major dels grups festius de la ciutat. A continuació, tots els grups festius que ho desitgin poden fer la seva ofrena i visitar el cambril de la Mare de Déu.

De 17.00 a 19.00 h, davant del SANTUARI, ballades dels Gegants, els Nanos, les danses i el bestiari.

17.30 h, a l’interior del SANTUARI, rosari i, a continuació, celebració de la missa.  

19.00 h, davant del SANTUARI,  actuació castellera amb els Xiquets de Reus.

19.30 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA, La Baixada, tradicional baixada del Ball de Diables de Reus al santuari, amb la participació del Ball de Diables i els diables particulars.

Els diables particulars que vulguin fer la baixada s’han de posar en contacte amb el Ball de Diables abans del 5 de setembre al correu electrònic info@diablesdereus.cat. Caldrà ser major de 18 anys i acreditar o fer el curs CRE (Consumidor Reconegut com a Expert). Preu: 60 €.

A continuació, a l’interior del SANTUARI, ’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.  

Seguidament, cantada general dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l’Orfeó Reusenc i els fidels assistents amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

En acabar, a la PLAÇA DEL SANTUARI, encesa de la Víbria i el Drac, seguida de la carretillada de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables.

En acabar, encesa de la façana del santuari i mostra piromusical, a càrrec de la Pirotècnia Igual.

 

Dimarts 27 de setembre
17.45 h
, al CASAL DE  GENT GRAN DE REUS II  inici del curs d’autoestima. Curs gratuït, ofert per la Generalitat de Catalunya.  

19.30 h, a CAL MASSÓ, presentació  del llibre Creu-me és possible coordinat pel comunicador Josep Baiges i editat per Cossetània Edicions. Una antologia que aplega els escrits de 30 periodistes inspirats en la necessitat d’afrontar el càncer amb optimisme. Una iniciativa a benefici de la Lliga Contra el Càncer.  

20.00 h, des dels Antics Rentadors del CASAL DE LES DONES sortida de l’itinerari “Sederes en femení”. Un recorregut pels carrers del barri del Carme per conèixer la fàbrica del Vapor Vell i tots els seus secrets amagats, el treball de la dona en aquell Reus i sobretot una història quasi mai explicada a la nostra ciutat.  

20.00 h, a la sala central de la  BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, conferència “Eduard Toda i les biblioteques”, a càrrec d’Assumpció Estivill.

 

Dimecres 28 de setembre
17.30 h
, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, Llegendes de Poblet i Escornalbou, a càrrec del Grup MARC (Mestres Àvies Recuperadores de Contes).  

18.30 h, a la sala annexa de la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, club de lectura, amb Vida i opinions de Tristram Shandy, de Laurence Sterne.  

19.30 h, a la sala Emili Argilaga del CENTRE DE LECTURA,  Cineclub del Centre de Lectura, amb la projecció de Los Olvidados, pel·lícula inclosa dins el cicle “Luis Buñuel”.  

 

Dijous 29 de setembre
17.30 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, Llegendes de Poblet i Escornalbou, a càrrec del Grup MARC (Mestres Àvies Recuperadores de Contes).  

20.00 h, des dels Antics Rentadors del CASAL DE LES DONES (plaça de la Patacada 9), sortida de l’itinerari “Sederes en femení”.  

 

Divendres 30 de setembre
19.00 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, homenatge a Ramon Oteo Sans (Reus, 1941-2015), amb la inauguració d’un mural de la ceramista Neus Segrià, a partir d’una obra original d’Alfredo Gavín, i presentació del llibre L’amistat de la memòria. Homenaje al profesor Ramón Oteo, escrit per 35 autors, entre ells Josep Moragas, que n’és el coordinador.

19.30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, xerrada “Traduir al xinès: entre la fantasia i la realitat”, a càrrec de Carlos Prado-Fonts, traductor del xinès al català, amb motiu del Dia Internacional de la Traducció.

20.00  h,  des de la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS i pel centre de la ciutat, cercavila de  la  Unió  Musical l’Horta de Sant Marcel·lí (València). La banda fa la seva primera  aparició  en públic el 1982, fins aleshores ha realitzat multitud de concerts i cercaviles assolint un alt nivell musical. Està dirigida per Vicent Pelechano Barberá.

20.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert de música d’esperit de rock celta amb SAL 150. La banda tarragonina ens presenta el seu darrer treball Planeta Cuadrado en un sincer i potent directe.  

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Cineclub del Centre de Lectura, amb la projecció de Macbeth, versió original subtitulada. Preus: públic general 5 €, socis 2 €.  

 

Dissabte 1 d’octubre
De 10.00 a 2.00 h, a LA PALMA,  XXIII Jornades de Rol i Estratègia a Reus. Partides introductòries, partides per a ja iniciats i tornejos de jocs de rol, de miniatures, de tauler i d’altres tipus de jocs de taula. Organitza: Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus. Més informació a www.ajjrr.org.

11.30 h, des de CAL MASSÓ,  vermut cultural. Ruta Reus Bressol del Vermut. Un passeig acompanyats de l’aroma i el gust d’aquell “Reus, París i Londres” que va esdevenir la capital del vermut. Coneixerem els llocs emblemàtics que ens n’expliquen la història i tastarem el gust inconfusible del vermut de Reus. Imprescindible reserva prèvia online www.codoleducacio.com. +info: tel. 977 327 362 . Amb la col·laboració de Vermuts Miró i el suport de l’Ajuntament de Reus, Cal Massó, Cal Rofes i Museu del Vermut.

12.00 h, a la PL. D’EVARIST FÀBREGAS,  concert vermut  amb Sergi tributo a la rumba + grup sorpresa. Organitza: l’Estol del Basilisc.

13.00h, a CAL MASSÓ,  Concert vermut. Èric Vinaixa presenta Llarga vida al rock and roll. Entrada lliure.  

18.00 h, des de la PLAÇA DE PRIM,   cercavila pels carrers del centre de la ciutat de la banda de cornetes i tambors La Verònica.

18.30 h, des de la PL. DE LA LLIBERTAT,cercavila pels carrers del centre de la ciutat de la banda de cornetes i tambors Sones de Pasión.

18.30 h, al MUSEU DE REUS, raval de Santa Anna,  visita guiada a l’exposició Eduard Toda i Güell (1855-1941): de Reus al món  (cada dissabte), per a públic general. Exposició d’homenatge al cònsol, historiador, escriptor, egiptòleg, bibliòfil i restaurador de Poblet, l’il·lustre reusenc Eduard Toda, arran del 75è aniversari del seu decés. Entrades al Museu de Reus raval de Sta. Anna 59. (Tel. 977 010 660).

21.00 h, des de la PLAÇA DE PRIM, V Trobada de Diables del Baix Camp, amb la participació de diferents grups de la comarca.

Recorregut: plaça de Prim, raval de Santa Anna, carrer del Vidre, plaça dels Argenters, carrer de Donotea, carrer d’Aleus, carrer de Santa Anna, carrer de la Selva del Camp, carrer de Sant Vicenç i plaça de la Llibertat.

22.00 h, a l’AUDITORI DE  LA SALA SANTA LLÚCIA,  Jazz Fever, concert del Cor Ciutat de Reus. Versions corals d’estàndards de jazz amb acompanyament instrumental i moviment escènic. Amb Luis Chacón a la bateria, Artemi Agràs al contrabaix i Jorge Varela al piano, sota la direcció musical de Rosa Sanahuja.  

 

Diumenge 2 d’octubre
De 10.00 a 20.00 h, a la PALMA, XXIII Jornades de Rol i Estratègia a Reus, organitzades per l’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus. Més informació a www.ajjrr.org.  

18.00 h, al TEATRE BARTRINA, la companyia Teatràvid ens presenta Sexes. Una comèdia per a adults que destapa relacions humanes amb agilitat i sense cotilles, que exhibeix intimitats que caldria haver mantingut desades, perquè qui més qui menys té algun drap brut que demana silenci. Una obra de Pep Anton Gómez i Xavier Bertrán, dirigida per Rosa Mateu. L’espectacle està adreçat a majors de 18 anys. Preus: 12, 9 i 6 € (anticipada), 15, 12 i 9 € (taquilla).  

19.00 h, a l’AUDITORI DE LA SALA SANTA LLÚCIA,  reposició de l’obra de teatre El Florido Pensil, adaptació lliure del text d’Andrés Sopeña, a càrrec de la companyia La Teatr’Era. Una recreació del sistema educatiu de la postguerra civil espanyola que s’identifica en la ideologia “nacionalcatòlica”, fonamentada en la imposició de l’autoritat i l’adquisició rutinària dels coneixements a base de memorització. Preu: 6 €.

 

Dissabte 8 d’octubre

17.30  h, des del LOCAL DEL BALL DE DIABLES (carrer de Sant Miquel, 69) anada en  cercavila  del  Drac  de  Reus  fins a la Boca de la Mina, on tindrà lloc un berenar i un assaig.

18.00 h, a la PL. D’EVARIST FÀBREGAS, X Festival Infantil-juvenil de Dansa Catalana. Actuació de l’Esbart Santa Llúcia, acompanyat de diferents esbarts de les nostres contrades. En cas de pluja, l’espectacle es traslladarà a la sala Santa Llúcia.

18.30 h, al MUSEU DE REUS, espai raval de Santa Anna, visita guiada a l’exposició Eduard Toda i Güell (1855-1941): de Reus al món (cada dissabte), per a públic general. Exposició d’homenatge al cònsol, historiador, escriptor, egiptòleg, bibliòfil i restaurador de Poblet, l’il·lustre reusenc Eduard Toda, arran del 75è aniversari del seu decés. Entrades al Museu de Reus (raval de Sta. Anna 59, tel. 977 010 660).  

18.30 h, des de la PL. DE LA LLIBERTAT, 5a Trobada de Bandes, participació  de la Banda CCTT El Canyamelar de València, la Banda de Cornetas y Tambores  Santa Cruz de Hellin (Albacete) i la Banda de Cornetes i Tambors Verge de  Misericòrdia. Recorregut:  plaça de la Llibertat, plaça del Pintor Fortuny, avinguda  de  Prat  de  la Riba, avinguda del President Companys, carrer de Sant Joan,  raval  de  Jesús,  raval de Martí Folguera, raval de Robuster, carrer del Fossar  Vell,  plaça  de Sant Pere, carrer Major i plaça del Mercadal, on tindrà lloc  l’exhibició  de lluïment i el lliurament de records. Tot seguit continuarà la cercavila pel carrer de Jesús i tomb de ravals fins arribar a la Germandat de St. Isidre i Sta. Llúcia.

 

25 anys CAMERATA XXI
Diumenge 9 d’octubre

Durant el matí, al TEATRE BARTRINA, assaig de Camerata XXI. Assaig especial obert al públic.  

Durant la tarda, en diferents punts del NUCLI ANTIC, actuacions de Camerata XXI. Actuacions especials.

19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, actuació de Camerata XXI. Actuació especial.

 

Diumenge 9 d’octubre
Durant la tarda, al TEATRE BARTRINA, assaig de Camerata XXI. Assaig especial obert al públic.  

 

25 ANYS ESBART SANTA LLÚCIA
Dissabte 8 d’octubre

18.00 h, a la PL. D’EVARIST FÀBREGAS, X Festival Infantil-juvenil de Dansa Catalana. Actuació de l’Esbart Santa Llúcia, acompanyat de diferents esbarts de les nostres contrades. En cas de pluja, l’espectacle es traslladarà a la sala Santa Llúcia.

 

Diumenge 9 d’octubre
10.00 h, a LA PALMA, Trobada d’Exdansaires de l’Esbart i el Ball de Bastons de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia.  

 

Dissabte 15 d’octubre
18.00 h, des de la PL. DE LA LLIBERTAT, cercavila de la Trobada Bastonera de les Comarques Meridionals. La cercavila seguirà el següent recorregut: plaça de la Llibertat, carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal, on es realitzarà una ballada conjunta i l’entrega de records. Seguidament la cercavila seguirà pel carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de Bages, Passeig Comercial El Pallol, carrer de la Presó, carrer de les Galanes, plaça del Mercadal, carrer de Monterols i plaça de Prim, on finalitzarà la cercavila i la trobada.

 

 

  • imatge de control 1per1