Menjar i beure
,
2016
Del 14 d’abril a l’1 de maig
diferents restaurants
Torredembarra

Jornades Gastronòmiques de la Canana

Del 14 d’abril a l’1 de maig tindrà lloc una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Canana de Torredembarra que organitzen la Regidoria de Turisme i la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats. Els establiments participants són: Al Capone da Franco, Cal Coco, Can Gla, Clamar, Di Napoli, El Capitán, El Vaixell, Hostal Coca, L’Avi Vitali, La Cuina d’en Basili, La Serra, La Sirga, Pizpaz, Roda i Saona. Cadascun presenta diferents menús amb un element comú: la canana, i amb preus que oscil·len entre els 19,5 i els 26 euros. Entre els comensals, el 9 de maig es realitzarà un sorteig de 15 menús gastronòmics per a dues persones als restaurants participants.
 
A la Mostra del 10 d’abril, el públic podrà gaudir de tapes creades per 13 dels restaurants participants a les Jornades, on el denominador comú i l’ingredient serà la canana: tàrtar de cananes, cananes amb patates, risotto de cananes, suquet de cananes, all cremat de cananes, caldereta de cananes, fideus negres amb cananes i cloïsses, cananes amb la seva tinta, guisat de cananes...
 
Per als més petits hi haurà un taller de cuina i activitats infantils. En aquest cas, la tapa + vi o aigua es podrà consumir al preu de 3 €. També hi haurà la cervesa artesana local Estraperlo al preu d’1,5 €.
 
La canana (Todarodes sagittatus) és un cefalòpode, de cos allargat, semblant al del calamar, que neda molt de pressa i amb molt de vigor. És un dels cefalòpodes més coneguts a la cuina tradicional de casa nostra però alhora molt desconegut per al gran públic.
 
  • imatge de control 1per1