,
14/05/2013
Corporatiu

Al Surtdecasa Ebre parlen de nosaltres!

La gent del Surtdecasa Ebre ens ha entrevistat en motiu de la nostra arrencada i han publicat aquest reportatge en la seva edició. Gràcies companyes i gràcies Vicenç Torrent per les fotos! ;)

 

 

Un equip de luxe liderarà Surtdecasa.cat al Camp de Tarragona

Amb aquesta nova edició, el projecte completa la seua expansió per la demarcació.
 
“En temps de crisi, la cultura surt de les entitats, dels col·lectius, de les associacions... en definitiva, de la gent”, diu el periodista David Fernàndez (Reus, 1981), un dels impulsors, juntament amb el també periodista Gerard Arias (Reus, 1987) i el fotògraf i realitzador Víctor Rubio (Reus, 1982), de Surtdecasa.cat al Camp de Tarragona, una edició que va veure la llum el 23 d'abril de 2013 i que completa l'expansió de Surtdecasa.cat per tota la demarcació de Tarragona.
 
Si en temps de crisi la cultura surt de la gent, aquest equip de professionals també té molt clar que, en moments on és dificil trobar feina, no queda altre remei que intentar que els projectes surtin també de la gent. I això és el que han fet: “Sortir de casa”, diu Arias. “Precisament aquesta és l'acció que millor representa l'impuls que hem de tenir en aquests moments per tirar endavant amb els projectes nous”, afegeix enmig d'una conversa telefònica a quatre bandes, on Fernàndez destaca que engegar aquesta plataforma informativa d'oci i cultura que s'ha consolidat a les Terres de l'Ebre i que fa sis mesos va nàixer al Penedès. “És una aposta forta i arriscada”, comenta el David. 
 
Aquesta capçalera, que s'ha consolidat des de la base del treball en xarxa i amb un format empresarial de franquícia, s'instal·la al Camp per donar veu a totes aquelles iniciatives culturals que fins ara no tenien plataformes exclusives per a la seva difusió. “Feia falta un altaveu únic que donés cobertura a totes les iniciatives que hi ha”, explica Fernàndez. Per això, res millor que un equip de joves professionals apassionats per les mogudes culturals. “Som a la vegada consumidors i generadors de cultura”, diuen. Per això, “és un plaer escriure dels temes que t'interessen”, afegeix Rubio, que serà l'encarregat de tots els aspectes tècnics i visuals del portal i que, juntament amb Fernàndez, dirigeix la productora Acid Factory.
 
“En moments on els periodistes han hagut d'aprendre a ser 'tot-terreny', aquest mitjà de comunicació representa també una aposta per l'especialització”, explica Fernàndez. “El Camp de Tarragona és la segona àrea metropolitana més gran del país, després de la de Barcelona”, expliquen, “només aquesta dada demogràfica justifica l'existència d'un mitjà que doni una cobertura integral tant a les iniciatives turístiques com culturals”, subratlla amb la convicció d'abordar tot allò que passi a les cinc comarques tarragonines, des del Priorat fins l'Alt Camp, passant pel Baix Camp, la Conca de Barberà i el Tarragonès.
 
“És un territori on hi neva i on hi tenim platja, i on hi ha entorns tant rurals com urbans”, comenten. A més, l'oferta teatral de Reus i Tarragona és una de les més destacades del país. A això, se li suma una gastronomia pròpia, turisme enològic i també una escena musical que cada cop té més projecció a la resta de l'Estat. “De fet, de Tarragona han sortit grups indies que estan triomfant a tot l'estat com Febrero, The Transistor Arkestra o Harrisson Ford Fiesta...”, expliquen.
 
“Tenim tota la il·lusió i joventut per tirar endavant aquest projecte”, apunta Arias, el més jove de l'equip. Una força que es conjuga amb el coneixement i l'experiència del món periodístic del territori. “Aquest projecte ens arriba quan ja tenim cert recorregut professional”, diu Fernàndez, que ha treballat en mitjans com Catalunya Ràdio o l'Agència Catalana de Notícies i que considera que ha arribat el moment “d'aprofitar totes les sinèrgies que hem creat en els darrers anys”. Donaran suport a la redacció un conjunt de col·laboradors que en moltes ocasions opinaran des de la seva pròpia tribuna com és el cas dels blocaires. Isaac Albesa, excap de cultura del Diari de Tarragona, el dibuixant Eric Blanch, la gastronomia del Dr Pantxo o l'humor de Toni Mateos explicaran la realitat des d'un punt de vista d'autor.
 
En aquestes poc més de dues setmanes que porten en actiu, asseguren que ja han pogut comprovar la bona acollida que ha tingut el projecte a les principals ciutats del territori. “Hem rebut ja molts correus d'entitats preguntant-nos com han de fer per difondre les seves activitats”, diu Arias. “El mateix dia de Sant Jordi, la rebuda que vam tenir va ser increïble, molta gent s'apropava per donar-nos ànims i encoratjar-nos a tirar endavant”, afegeix. També les xarxes socials han estat determinants en aquesta primera onada expansiva. “Ara començarà l'efecte taca d'oli”, diuen, fent referència a l'enorme impacte que tenen els continguts de qualitat per la xarxa.  Precisament ha estat en aquest nou entorn d'Internet on ha pogut consolidar-se el projecte a l'Ebre. "L'experiència organitzativa de Surtdecasa.cat és inèdita i tot apunta que el futur va cap aquí", diuen abans de penjar el telèfon.
 
Autoria: Anna Zaera / Fotografia: Vicenç Torrent.

Aquí llegireu el que ens passa pel cap als de la redacció de Surtdecasa al Camp de Tarragona

22/08/2016
El cantant mallorquí Joan Miquel Oliver actuarà el pròxim 28 d’octubre, a les 10 la nit, al Teatre l’Artesana de Falset, en un concert que servirà per tancar la girà de presentació del tercer àlbum, anomenat ‘Pegasus’, de qui fou el lletrista, com
17/02/2016
Surtdecasa.cat Camp de Tarragona és el diari oficial del cicle de concerts de soul i rhythm and blues TGN Soul City, gràcies a una entesa amb la productora de concerts Vòrtex i la Sala Zero, les entitats que organitzen aquesta
02/02/2016
La periodista Sílvia Sagalà assumeix aquest mes de febrer el càrrec de cap de continguts de l’edició al Camp de Tarragona de Surtdecasa.cat.
21/05/2015
Surtdecasa.cat ha estat un dels projectes seleccionats a la secció 'Negocis d'èxit a Catalunya' dirigida pel Pau Garcia-Milà en el marc del magazín de tarda 'Divendres' de TV3.  Garcia-Milà ha explicat els orígens de Surtdecasa.cat i la seva expan
11/05/2015
Marejat de moure't en el mar d'informació que t'ofereix la xarxa?
27/04/2015
El passat divendres vam poder celebrar el nostre segon aniversari ni més ni menys que al ritme de Zien Años, El Último Vecino i Dj Silencio -als que devem un agraïment molt i molt gran- gràcies a la bona gent del Pilée de Reus.
17/03/2015
Aquesta setmana portem l'exposició 'Instants Culturals. 1 any publicant fotos a Surtdecasa.cat Camp de Tarragona', de Gerard Martí i Roig, al Bar Campus de Reus.