,
15/11/2013
Cervesa

Des d'Austràlia, amb amor

Què en sabem, d’Austràlia? Poca cosa, de fet. Hi ha els AC/DC (tot i que jo era més dels INXS, ho confesso), la Nicole Kidman i para de comptar. O no. També hi tenen uns animalons curiosos, es veu. Per a d’altres, però, el símbol del país és la Foster, anunciada com la seva més cèlebre cervesa. Suau i daurada, s’ha de prendre sempre ben fresca, aconsellen. El que no ens diuen, però, és que no es tracta de la birra més consumida i ni de ben tros la més estimada pels australians.
 

Seguint la tradició europea

La Foster és una rossa que es va començar a comercialitzar l’any 1887. Els seus fabricants en destaquen la seva elaboració seguint la tradició europea, però el cert és que no és un beuratge de gaire qualitat. Si per aquí és famosa és, sens dubte, gràcies a les notables campanyes de publicitat i perquè és la cervesa que algú que no en beu sovint es pot prendre sense fer ganyotes: lleugera, clara, de baixa fermentació i suau al paladar (conté glucosa). 
 
Una altra de les seves principals característiques (que no pas virtuts, encara que tot són gustos) és la seva escuma. D’aspecte, la Foster és atractiva. Té un color intens i brillant, quasi hipnòtic. Tampoc fa mala olor. La seva aroma desprèn tocs de fruita, especialment de cítrics. El problema, per a mi, i com ja he apuntat abans, és que és fluixa, fluixíssima, gens amarga. 
 
No us penseu, no obstant això, que allà no en sàpiguen, de fer birra. Ni molt menys. Els australians, un pèl hooligans, van obrir a Sydney la primera taverna l’any 1778. Són grans bevedors i per això tenen una oferta rica i variada. Val a dir, això sí, que les marques més apreciades són foranes. Amb tot, la favorita dels aussies és la Cooper’s, una birra del sud. La de varietat Ale (no arriba al 5% de graduació), que no és gaire complicada de trobar a Catalunya, té un regust de caramel molt particular. 
 
I dit això, em penso que em posaré a veure les pel·lícules de Mad Max. Visca Austràlia, què coi. 
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Marc Busquets. Periodista, diuen. Malalt de cinema i tastador de cervesa els caps de setmana. Un gurú de bar em va dir un cop: "Quan dubtis, pren-te una birra i ho veuràs tot clar". Proveu-ho, que funciona.

09/11/2016
Haver de treballar el cap de setmana també té les seves coses bones, especialment si has de viatjar. Feina i plaer. Recentment aquest ha estat el cas, i m’he passejat un parell de dies per Múrcia.
09/08/2016
Viatjar sempre és una magnífica ocasió per deixar segons què enrere i veure les coses des d’una altra perspectiva.
11/07/2016
Benvolguts lectors,
19/01/2016
Un dels millors moments del dia, o de la nit, pot donar-se quan trobar-se per fer una cervesa és, de passada, l’excusa perfecta per mantenir una bona conversa o passar una estona amb algú que fa, posem per cas, que el cor et b
17/11/2015
Hi creieu, vosaltres, en les segones oportunitats? Si del que parlem és de cervesa, jo sí. De vegades, una birra no et fa pes el primer cop que la tastes. Pot ser pel gust, o pel moment, fins i tot pel teu estat d’ànim.
28/07/2015
No fa pas massa que l’he descoberta i, de fet, ja vaig pel segon pack de l’estiu a la nevera.