Foto: 

Cedida

La poma amb denominació d’origen!

L’Armentera esdevé en seu de la poma empordanesa el proper 12 d’octubre
Arnau Margenet
,
03/10/2014
Menjar i beure
Conduir per la plana alt-empordanesa acostuma a ser sinònim de moure’s entre camps de pomers. Bona part de l’Empordà litoral és terra de productors de pomes, i arribat el temps de recollida, que coincideix amb els mesos d’agost i setembre, és paisatge habitual els camps abarrotats de recollidors feinejant a tot drap. I és que la poma és, innegablement, la fruita empordanesa per excel·lència. La Fira de la Poma de l’Armentera esdevé en la perfecta plataforma de promoció d’aquest aliment omnipresent al fruiter de tota casa. La cita arriba a la seva 19ª edició el proper diumenge 12 d’octubre.

Com ja és tradicional la Fira de la Poma de l’Armentera ofereix al visitant la possibilitat de conèixer i tastar les diferents varietats de pomes que es produeixen a la zona així com productes derivats de la poma, en contacte directe amb els productors i mitjançant un grapat de parades situades a la Plaça de l’Església. A més, a banda de poder tastar la poma a queixalades també ho podreu fer a glops, i és que s’oferiran diferents sucs naturals de poma elaborats de forma manual amb el tradicional trull. Ja per la tarda, al bar de la Sala Nova tindrà lloc una demostració i el corresponent tast de plats cuinats amb poma. Una experiència gastronòmica integral!

 

  • imatge de control 1per1

Tanmateix, la fira també proposa un seguit d’activitats no relacionades amb la poma per passar el dia en família. Per exemple, durant tot el matí s’ha organitzat tallers d’estampació i cuina per a la mainada. L’art plàstic també hi tindrà cabuda a través de l’exposició i venda de pintures d’artistes vinculats al municipi, i l’entrega de premis del concurs de Dibuix i Pintura. El fi de festa no podia d’altra manera que amb un ball de sardanes, a càrrec de la Cobla Osona.

 

Consulta horaris i el programa complert aquí!

 

 

A

També et pot interessar