Rulo Trece

Foto: 

Il·lustració: Rulo Trece
Rulo Trece

Tapes amb història al balcó empordanès!

Palau-Saverdera acull la Campanya Turística i Gastronòmica de Tapa Verdera els propers 28, 29 i 30 de març
Surtdecasa Empordà
,
17/03/2014
Menjar i beure
Després de l’èxit de la primera edició, la Campanya Turística i Gastronòmica de la Tapa Verdera tornarà a omplir de sabor i aromes el Balcó de l’Empordà els propers 28, 29 i 30 de març. Aquesta campanya integral va nàixer ara fa un any com a resposta a la necessitat de reivindicar i donar a conèixer l’actiu turístic i gastronòmic de la vila, buscant un espai de confluència. L’objectiu, doncs, és doble: per una banda, promoure la oferta gastronòmica i comercial de Palau-Saverdera, i per l’altra, donar a conèixer la vila i els llocs d’interès turístic de la zona a través de visites guiades.

El primer d’aquests objectius es materialitza amb la Ruta de la Tapa, un itinerari composat per nou establiments col·laboradors (Ca La Júlia, Ca l’Enric, Can Ramis, Centre Cívic, Can Rafalet, Terranova Espai Gastronòmic, Carnisseria Barrot, Cooperativa Agrícola de Palau-Saverdera i Cal Pintor) i a través del qual el ‘corredor’ podrà saltar de local en local i degustar un bon assortiment de tapes que, per cert, tindran com a element comú l’oli d’oliva de varietat argudell.

La Ruta de la Tapa, a més a més, proposa un bon al·licient: cada participant rebrà un mapa del poble amb els establiments col·laboradors assenyalats; al costat del mapa hi haurà una sèrie de caselles buides que els responsables de cada establiment s’encarregaran de segellar per tal de certificar que el participant ha visitat el local i ha consumit, com a mínim, una tapa; un cop el participant hagi visitat, almenys, 8 dels 9 locals, podrà retornar el mapa a la Plaça del Mirador, i immediatament entrarà en el sorteig (que se celebrarà el 3 d’abril) d’un d’aquests 9 premis:

-Una degustació de tapes amb beguda inclosa per a dues persones a cal Pintor
- Una garrafa d'oli de 2 litres de Can Ramis
- Un menú degustació per a dues persones a Terranova Espai Gastronòmic
- Un arròs negre de l'Empordà per a dues persones al restaurant del Centre Cívic
- Un lot de vins de ca l'Enric Turisme Rural
- Un dinar per a dues persones a ca la Júlia
- Dues garrafes d'oli de 2 litres de la Cooperativa
- Un lot d'embotits artesanals de la carnisseria can Barrot

- Un lot de vins de l'Empordà de Can Rafalet

El segon objectiu de la Tapa Verdera és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic, històric i cultural de la vila. De la mà de dos historiadors locals (Àlex Turró i Arnald Plujà) s’han organitzat visites guiades de franc tan el dissabte com el diumenge (a partir de les 10.30h) que portaran al visitant a conèixer més d’a prop l’església, el museu rural de Can Caussa, la Sala Vilamarí i la Torre del Rellotge.

Paral·lelament, s’han organitzat activitats complementàries com un taller per fer sabó amb oli (29 de març a les 16h; Plaça Diputació), a càrrec de l’empresa EmpordàBrava, o una ruta pel poblat neolític i els dòlmens del mas Bofill i la Devesa (30 de març a les 10:30h, sortida a Ca la Júlia).

Si voleu conèixer més detalls de la Campanya de la Tapa Verdera entreu aquí!
 

A

També et pot interessar