Nina Pagès
,
13/03/2017
Llibres

Els 5 motius per enganxar-se al MOT

La nova edició reflexiona sobre el binomi passat i literatura amb una quarantena d'autors nacionals, estatals i internacionals

Foto: 

MOT
Albert Sánchez Piñol, un dels autors de la nova edició
Els amants de la literatura, els llibres i les arts escèniques ja es freguen les mans. La quarta edició del MOT ja és aquí, i ens porta una quarantena d'autors de renom nacional, estatal internacional per descobrir què s'amaga al darrere de les seves plomes. L'esdeveniment tindrà lloc del 23 al 25 de març a Olot, i del 30 de març a l'1 d'abril a Girona amb més d'una quinzena de converses gratuïtes i cinc espectacles literaris i teatrals. Sota el lema 'Escriure el passat', el MOT convidarà a escriptors tan destacats com Manuel Rivas, Berardo Atxaga, Patrick Deville, Almudena Grandes i Albert Sánchez Piñol. Si encara no us convenç, descobriu els 5 motius per enganxar-vos al festival!

1. Una cita literària de luxe 

La quarta edició del MOT arriba amb més força que mai. Una quarantena d'autors de primera línia internacionals, estatals i nacionals figuren al programa del MOT 2017, que enguany tindrà com a fil conductor el passat. Entre els autors convidats destaquen Manuel Rivas, Bernardo Atxaga, Leonardo Padura, Patrick Deville, Edward Rutherfurd, Almudena Grandes, Santiago Posteguillo, Albert Sánchez Piñol, Ramon Solsona i Carme Riera, entre d'altres. Un cartell excepcional que situa Girona i Olot al mapa literari estatal i que ens permetrà reflexionar sobre la temàtica d'aquest any, el passat, un lloc on els escriptors contemporanis acudeixen a l'hora de construir els seus relats, un paisatge on se situa l'acció, un espai on s'hi arriba a través de l'exploració del record o un destí on l'escriptor es capbussa per tal de conèixer el funcionament d'unes societats, d'uns individus o d'unes cultures.

 

2. El +Mot: els 'spoilers' del festival

Voleu fer un tastet del festival abans que arranqui? No podeu perdre-us el +Mot, una novetat d'enguany que permetrà que els gironins i les gironines puguin gaudir d'una programació prèvia al festival que cerca generar expectació entre el públic lector i convidar-lo a reflexionar sobre el tema que es tractarà més extensament durant els dies del festival. Una iniciativa que permetrà arribar a públics nous i fomentar la diversitat de mirades sobre el binomi passat-literatura. Des del 6 de març fins al 18 de març, descobrim l'avanç de la quarta edició!

 

3. El Ver-MOT 

Un vermut per parlar de la vida, les relacions i la literatura? El Ver-MOT és una de les activitats més interessants d'aquest festival, que aposta per apropar la literatura i els autors més destacats del territori al públic gironí a través d'un format desenfadat i modern. Enguany, el ver-MOT es trasllada del Barri Vell a la plaça de l'Assumpció, al cor del barri de Sant Narcís, un espai molt viu on la cultura és especialment present. Diferents entitats i establiments de la plaça col·laboraran perquè la nova ubicació sigui tan reeixida com l'anterior. No podeu perdre-us el ver-MOT '1714', amb Albert Sánchez Piñol, autor de les novel·les Victus (2012) i Vae Victus (2015); Patricia Gabancho, escriptora d'assajos com 'Les dones del 1714 (2014); M. Carme Riera, responsable de 'La merla blava'; I Martí Gironell, que presentarà i conduirà l'acte. 

 

4. Converses entre escriptors i autors 

Durant aquest mes de març, podrem escoltar les converses 'Contra l'extinció', del pròxim dijous 30 de març a l'Auditori de la Biblioteca Carles Rahola, en què intervindran Manuel Rivas i Guillem Terribas; 'Escriure la memòria', una conversa entre Evelio Rosero i Pilar Arguda del pròxim dijous 30 de març; 'Nissagues', de Tània Juste, Gemma Ruiz i Patrícia Gabancho, del divendres 31 de març; 'Biografia de la ciutat', un cara a cara entre Edward Rutherfurd i Enric Calpena que tindrà lloc el mateix 31 de març; 'Les marques del temps', amb Bernardo Atxaga, Albert Sánchez Piñol i Mita Casacuberta, del dia 31 de març; 'Ponts', amb Joan-Daniel Bezsonoff, Mathias Énard i Salem Zenia, del dissabte 1 d'abril; i 'Cuba', una conversa entre Leonardo Padura i Daniel Rodríguez, del mateix dissabte. 

 

5. Recitals i espectacles 

A banda de converses i col·loquis, el festival de literatura també organitza un seguit d'activitats com el recital de poesia 'Nit d'avets delirant! Nit col·lectiva' del 30 de març a les 22 h al Bar de la Biblioteca Carles Rahola, un acte gratuït amb Dolors Miquel en què es llegiran poemes d'antics poetes i també de poetes més recents o actuals. Reina de Mallorca, Jaume Gasull, Vicent Andrés Estellés, Joan Brossa o la mateixa Dolors Miquel seran alguns dels protagonistes d'una nit poètica atemporal compartida amb els gironins i les gironines. Un altre exemple és 'Temps i tempo', una tertúlia-espectacle que tindrà lloc el dissabte 1 d'abril a les 22 h al vestíbul de la Biblioteca Carles Rahola amb Jaume Ayats, Jordi Lara i Jaume Coll Mariné a propòsit de la publicació de 'Mística conilla', la darrera obra publicada de Lara. Sobre el temps de la llengua, l’art que enfila narrativa, poesia, música, cinema, teatre que enllaça passat i present, tradició i avantguarda, folklore i ironia, la Ben Plantada i Obeses, parlaran, cantaran i representaran el susdit Jordi Lara, el músic i poeta Jaume Coll Mariné (Muntanyola, 1989) i l’etnomusicòleg, músic i director del Museu de la Música de Barcelona Jaume Ayats (Vic, 1969).

+mot
Del 6 al 17 de març
Girona
Festival MOT
Dijous 30 de març, 18h
Girona
Festival MOT
Dijous 30 de març, 20h
Girona
Festival MOT
Divendres 31 de març, 18h
Girona
Festival MOT
Divendres 31 de març, 20h
Girona
Festival MOT
Divendres 31 de març, 22h
Girona
Festival MOT
Dissabte 1 d'abril, 12h
Girona
Festival MOT
Dissabte 1 d'abril, 20h
Girona

Més informació: 

Tota la informació del MOT 2017 al seu web

També et pot interessar