Arts
,
2017
Diumenge 15 d'octubre, 12h
Claustre de Sant Francesc
Vilafranca del Penedès

Inauguració del projecte pictòric 'Roc i soca', de Fèlix Plantalech

L’artista Fèlix Plantalech inaugura el seu darrer projecte pictòric 'Roc i Soca' al claustre de Sant Francesc com a colofó al cicle Paraules al Claustre i + d’ enguany. L'artista ha creat catorze peces inspirades en alguns dels versicles del Llibre d’Amic i Amat de Ramon Llull.

Horari: 

De dilluns a divendres de 17 a 20h
Caps de setmana d’11 a 14h

Inauguració: 

Diumenge 15 d'octubre, 12h
La inauguració anirà a càrrec de la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, i del professor jubilat de llengua i literatura catalana, Fonxo Blanc i tot seguit hi haurà la intervenció música i poètica del guitarrista i compositor Toti Soler i l’actor Joan Masotkleiner que oferiran una selecció del seu espectacle 'Llull, Mística i faula' on músic i actor s’endinsen en l’obra lul·liana a través d’una acurada selecció de versicles poètics. Una forma sensible, amena i desinhibida de copsar la bellesa i el sentit moral, humà i espiritual d’una petita part de la gran obra literària de Ramon Llull. 

Fitxa tècnica: 

Fèlix Plantalech (Vilafranca del Penedès, 1950) va estudiar a l’Escola Eina de Barcelona i va assistir a tallers de pintura i escultura impartits per destacats artistes catalans. Ha exposat a dins i fora del país. Vilafranca del Penedès, Barcelona, Madrid, Andorra la Vella, Basilea (Suïssa) o St. Gallen (Suïssa), entre d’altres. Ha treballat amb les galeries Palmadotze i Verena Hoffer i ha participat en diverses exposicions i fires internacionals com Arco (Madrid) i Artissima (Torí, Itàlia). Ha realitzat diverses intervencions pictòriques i escultòriques en espais públics. També ha editat i il·lustrat els llibres Per desvetllar mirades (1994), Variacions florals (2011), Cal·ligrafies varietals. (2013) i recentment Roc i soca (2016) una obra pictòrica inspirada amb els versicles del llibre Amic i Amat de Ramon Llull. Amb clares influències d’artistes com Antoni Tàpies i Ràfols Casamada, l’obra de Fèlix Plantalech està estretament lligada al paisatge, al paisatge que envolta el seu estudi, al paisatge creat per l’home que transforma camps en conreus i que Fèlix Plantalech sap traçar com ningú recreant-ne els colors, les impressions i l’emoció reflexiva que traspuen totes les seves propostes. L’any 2011 va ser reconegut per l’Institut d’Estudis Penedesencs que li va atorgar el Premi Santiago Rusiñol de les Arts Plàstiques.

Organitza: 

Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca

Més informació: 

  • imatge de control 1per1