AGENDA
Arts
Diumenge 15 d'octubre, 12h
2017
Claustre de Sant Francesc
  • Vilafranca del Penedès

Inauguració del projecte pictòric 'Roc i soca', de Fèlix Plantalech

L’artista Fèlix Plantalech inaugura el seu darrer projecte pictòric 'Roc i Soca' al claustre de Sant Francesc com a colofó al cicle Paraules al Claustre i + d’ enguany. L'artista ha creat catorze peces inspirades en alguns dels versicles del Llibre d’Amic i Amat de Ramon Llull.

Horari: 

De dilluns a divendres de 17 a 20h
Caps de setmana d’11 a 14h

Inauguració: 

Diumenge 15 d'octubre, 12h La inauguració anirà a càrrec de la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, i del professor jubilat de llengua i literatura catalana, Fonxo Blanc i tot seguit hi haurà la intervenció música i poètica del guitarrista i compositor Toti Soler i l’actor Joan Masotkleiner que oferiran una selecció del seu espectacle 'Llull, Mística i faula' on músic i actor s’endinsen en l’obra lul·liana a través d’una acurada selecció de versicles poètics. Una forma sensible, amena i desinhibida de copsar la bellesa i el sentit moral, humà i espiritual d’una petita part de la gran obra literària de Ramon Llull. 

Fitxa tècnica: 

Fèlix Plantalech (Vilafranca del Penedès, 1950) va estudiar a l’Escola Eina de Barcelona i va assistir a tallers de pintura i escultura impartits per destacats artistes catalans. Ha exposat a dins i fora del país. Vilafranca del Penedès, Barcelona, Madrid, Andorra la Vella, Basilea (Suïssa) o St. Gallen (Suïssa), entre d’altres. Ha treballat amb les galeries Palmadotze i Verena Hoffer i ha participat en diverses exposicions i fires internacionals com Arco (Madrid) i Artissima (Torí, Itàlia). Ha realitzat diverses intervencions pictòriques i escultòriques en espais públics. També ha editat i il·lustrat els llibres Per desvetllar mirades (1994), Variacions florals (2011), Cal·ligrafies varietals. (2013) i recentment Roc i soca (2016) una obra pictòrica inspirada amb els versicles del llibre Amic i Amat de Ramon Llull. Amb clares influències d’artistes com Antoni Tàpies i Ràfols Casamada, l’obra de Fèlix Plantalech està estretament lligada al paisatge, al paisatge que envolta el seu estudi, al paisatge creat per l’home que transforma camps en conreus i que Fèlix Plantalech sap traçar com ningú recreant-ne els colors, les impressions i l’emoció reflexiva que traspuen totes les seves propostes. L’any 2011 va ser reconegut per l’Institut d’Estudis Penedesencs que li va atorgar el Premi Santiago Rusiñol de les Arts Plàstiques.

Organitza: 

Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca

Més informació: 

Et pot interessar

Dissabte 28 d'octubre, 19:30h
Vilafranca del Penedès
Dissabte 18 de novembre, 20:30h
El Vendrell
Del 20 al 22 d'octubre
Sant Cugat Sesgarrigues
Festa Major de Sant Martirià 2017
Del 20 al 23 d'octubre
Banyoles
Del 22 de setembre al 29 d'octubre
Vilafranca del Penedès
Tocaflaires
Dissabte 28 d'octubre, 18:30h
Lleida
Concert, Lauzeta, folk, celta, música, alternatiu, Antares, Lleida, agost, 2016, Surtdecasa Ponent
Diumenge 22 d'octubre, 19h
Lleida