Menjar i beure
,
2017
Diumenge 5 de febrer, 10h
La Rambla
El Vendrell

Xatonada Popular del Vendrell

El diumenge 5 de febrer, a partir de les 10 del matí, a la Rambla, el Vendrell celebrarà la Xatonada Popular amb el 31è Concurs de Mestres Xatonaires, la 30a Exhibició de Xatonaires Infantils i la 24a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals.

Durant el mes de gener, 240 infants i 70 adults hauran participat als cursets 'Aprèn a fer xató' que organitza l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya

El Concurs de Mestres Xatonaires Arriba a la 31a edició. Les inscripcions es poden fer a partir del dijous 12 de gener a la Regidoria de Promoció Econòmica (tel. 977 66 52 53) o al SAC de l'Ajuntament.
El nombre màxim de participants serà de 50.

A partir de les 12 del migdia es realitzarà el repartiment d'unes 1.500 degustacions de xató, que tindran un preu de 7 euros.
Els tiquets es podran comprar de forma anticipada al Centre d’Iniciatives i Turisme a partir del dilluns 23 de gener.

ACTIVITATS PARAL·LELES

Tallers i jocs infantils

Trobada d'intercanvi de plaques de cava

Ruleta solidària a càrrec de La Ballaruga. També hi participaran tres dolceries del Vendrell (Pastisseria Conflent, Dolceria Soler i Pastisseria Vendrellenca) amb la venda de productes relacionats amb el xató i el territori.

Espai Xató Experience. És la gran novetat de la Xatonada 2017. 
Cuiners del col·lectiu Terra i Taula faran una demostració de com cuinar el xató de manera diferent a l’habitual amb una recepta innovadora. L’activitat anirà a càrrec d’Oriol Rosell (l’Obrador), Josep Pascual (Ull de llebre), David Vernet (Vell Papiol) i Jordi Guillem (Lo Mam), i estarà moderada per Xavier Sanjuan (comunicador i entès en gastronomia).
Tot seguit, s’oferirà una degustació de quatre tapes elaborades amb ingredients del xató i dues copes de vi, per un preu de 16 euros.
Per poder fer aquest tast cal enviar un correu electrònic a info@terraitaula.cat