Música
,
2018
Dimecres 26 de desembre, 12:45h
Basílica de Santa Maria
Vilafranca del Penedès

65è Tradicional concert d'orgue de Sant Esteve amb Andreu Diport

L'Associació d'Amics dels Orgues de Vilafranca organitza enguany el concert d'orgue més tradicional de Catalunya que anirà a càrrec del jove organista barceloní Andreu Diport.

Sinopsi: 

Diport interpretarà un programa pensat especialment per a aquest concert a l'orgue romàntic-sinfònic de la Basílica de Santa Maria, construït el 1942 per l'orguener Gaietà Estadella, amb obres de Johann Sebastian Bach, César Franck, Félix Mendelssohn i Max Reger. És el primer concert organitzat per la recentment constituida Associació d'Amics dels Orgues de Vilafranca que instal·larà una pantalla gegant per seguir l'actuació de l'organista des de la nau de la basílica.

Preu: 

Entrada lliure amb aportació econòmica voluntària

Fitxa tècnica: 

Andreu Diport. El 2016 es graduà amb matrícula d’honor a l’Oriol Martorell i esdevingué un dels guanyadors de la 7a edició de les beques “Joves Promeses” de la Fundació Ferrer-Salat, en l’especialitat de composició. També fou distingit per la Universitat Ramon Llull i la Universitat Autònoma pel seu treball de recerca, de temàtica musical. Recentment ha guanyat el “Primer Concurs de Composició Coral Joan Maragall”, i ha tingut diverses estrenes per part de Carles&Sofia piano duo. 

Actualment estudia composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya, on ha rebut el mestratge de Mauricio Sotelo, Albert Guinovart i Bernat Vivancos.

Organitza: 

Associació d'Amics dels Orgues de Vilafranca

Col·labora: 

Ajuntament de Vilafranca i Parròquia de Santa Maria

Més informació: