Arts
,
2018
Del 23 d'agost al 16 de setembre
Fòrum Berger Balaguer
Vilafranca del Penedès

Exposició 'Art, matèria i esperit'

L’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà a Vilafranca del Penedès una exposició antològica de Maria Assumpció Raventós, considerada una de les artistes més carismàtiques de l’art català del segle XX. L’exposició que es presenta pretén ser un homenatge una de les artistes més universals del Penedès i al seu treball de tota una vida gairebé dedicada a la creació plàstica.

Horari: 

De dijous a dissabte de 18:30 a 20:30h i diumenges i festius de 12 a 14h i de 18:30 a 20:30h.

Inauguració: 

Dijous 23 d'agost, 19:30h. Amb la presència de l'artista i l'historiador Joan Solé Bordes.

Sinopsi: 

La mostra aplega una vintena d’obres que recorren la trajectòria de Maria Assumpció Raventós en la tècnica de la pintura amb predomini de paisatges, vinyes, marines i algun bodegó, tot i que també s’ha seleccionat obra molt concreta que demostra la seva variada línia plàstica que ella mateixa ha anat descobrint durant tots aquests anys.

Preu: 

Gratuït

Fitxa tècnica: 

Maria Assumpció Raventós, nascuda a Sant Sadurní d’Anoia, es va formar a l’escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, on va ser professora de dibuix. Després d’una etapa en el camp del gravat, s’inicià al tapís com a membre preeminent de l’Escola Catalana de Grau-Garriga i Susanna Rolando i experimentà tècniques no habituals que la dugueren, mitjançant la inserció de relleus, volums, serrells, nusos, talls, protuberàncies, etc... a una expressió tridimensional propera a l’escultura. Als anys noranta, Maria Assumpció Raventós es decantà per la pintura. Essent Creu de Sant Jordi al 1991, l’artista ha exposat arreu de Catalunya, Espanya, Estats Units, França, Suècia, Japó, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Mònaco, Iugoslàvia i Bèlgica i ha obtingut nombrosos guardons.

  • imatge de control 1per1