Llibres
,
2019
Dimecres 6 de febrer, 20h
Centre Cívic l'Estació
El Vendrell

Presentació del llibre 'Servir Catalunya des d’Alemanya. Una biografia'

L’activista alemany, Til Stegmann, catedràtic de filologia romànica, professor de literatura i catalanòfil alemany, presentarà el seu llibre 'Servir Catalunya des d’Alemanya. Una biografia'.

La xerrada està emmarcada en les conferències que organitzen l’ANC del Vendrell i l’Òmnium Cultural del Baix Penedès, amb el títol general de 'Diàlegs per a una República'. L’acte serà presentat per l’Anna Vendrell.

Til Stegmann neix a Barcelona de pares alemanys i va a Alemanya quan té 10 anys. No descobreix el món català fins al 1970. Des de les seves càtedres primer a la universitat de Berlín i després a la de Frankfurt promou la catalanística i els coneixements sobre els territoris de llengua catalana, funda la més gran Biblioteca Catalana del centre d’Europa i publica un best seller, el llibre Catalunya vista per un alemany, llegit i comentat per desenes de milers de catalans. És Creu de Sant Jordi, Premi Ramon Llull, Premi Pompeu Fabra i Premi Crítica Serra d'Or.

En aquest nou i segon volum de la seva autobiografia, escrita directament en català, Til Stegmann conta la seva vida dedicada a guanyar les simpaties dels seus compatriotes alemanys per a Catalunya i el català. És un llibre que ens porta a conèixer una persona plena de vitalitat, de ganes d’aventura i delerosa de comunicar-se amb el lector, portant-lo per peripècies divertides i fins i tot increïbles. La lectora i el lector li seguiran les passes amb curiositat contagiosa. L’obra és publicada per Pagès Editors.

  • imatge de control 1per1