Música
,
2015
Del 20 al 22 d'agost
Muntanya de Sant Jaume
Vilafranca del Penedès

Electrovinyes Festival

El 21 i 22 d'agost tindrà lloc el II Electrovinyes Festival a Vilafranca del Penedès, al mateix espai on es va celebrar l'any passat, la Muntanya de Sant Jaume i dedicat també als descobriments musicals. La segona edició de l'Electrovinyes Festival segueix apostant per l'electrònica d'autor original, de qualitat, amb propostes altament creatives i experimentals, algunes d'elles només es podran veure d'estrena al festival, en entorns privilegiats; l'Espai Muntanya de Sant Jaume i el Claustre de Sant Francesc.

El dijous 20 es celebraran els l'actes de presentació al Claustre de Sant Francesc. L'Electrovinyes segueix el format de l'any passat amb entrada lliure i actuacions de taquilla inversa #pagaelqueetsembli.

Dijous 20 d'agost

Claustre de Sant Francesc, a partir de les 19h #pagaelqueetsembli

Turing Tarpit (Barcelona) és electrònica, improvisació lliure, electro-acústica, noise, ambient, ... és constant evolució i canvi. El projecte el formen dues persones, i en el seu procés de creació utilitzen guitarres, trompeta, efectes analògics y digitals, electrònica, sintetizadors, caixes de ritmes,... Presenten un directe on s'uneixen i alhora contraposen dos mons. Aquests dos mons es materialitzen en diferents pells, però en essència són sempre els dos mateixos enfrontats cara a cara: l'acústic contra l'elèctric, l'analògic contra l'electrònic, l'humà vs el maquinal, la tradició vs l'heretgia. Sense ser del tot conscients busquen un equilibri imperfecte, creant paisatges sonors flotants i al·lucinògens que es barregen amb blocs sorollistes de forma natural.

Showcase Brave Coast amb les novetats discogràfiques de la casa; Yarei Molina presenta "Yankilandia"  Trangress presenta"Chemtrails". Aquest any ha sigut un any molt productiu per la nostra factoria. A més d'editar el grup Aldrin y Collins, en la vessant més electrònica hem editat el disc "anima" de Yarei Molina, i dos senzills Transgress "Chemtrails" i Yarei Molina "Yankilandia"  

Yarei Molina (Tàrrega) acaba de publicar el seu darrer senzill "Yankilandia" (brave coast 2015), després de la bona acollida en directe del seu primer disc amb brave coast, "anima", amb el seu projecte més personal, el que porta el seu propi nom. El nou tema és un homenatge a  Pedro Albizu Campos. Molina és un dels artistes més actius del panorama experimental català, també és membre del grup Ordre Etern, i a l'Electrovinyes farà doblet; ens presentarà també el seu darrer projecte amb una bateria i un tímpani; Timpahn.

Transgress Live (Girona, Empordà) també té material nou per presentar dins el brave coast showcase del dijous. La nova producció és "Chemtrails" (brave coast 2015) Transgress obre una nova etapa. L'alter ego electrònic del músic gironí Carles Ribot treballa en un nou LP. El nou tema Chemtrails és un bon reflex de les noves línies de producció; amb tints experimentals, però amb un treball més afilat en el ritme; un passet endavant cap als "sons de club". Transgress és un artista que aposta per la música no convencional . El projecte va néixer el 2005 per complaure els seus instints més primaris, L'allò segons la Psicoanàlisi de Freud. Aquí és on comença a experimentar nous sons dins de la música electrònica.

Divendres 21 d'agost

Espai Muntanya de Sant Jaume, a partir de les 18h #pagaelqueetsembli

Malachi Estereo (Barcelona) És pura disbauxa i bogeria desde els suburbis de Barcelona. Bé així es defineixen: "Deformats, sorollosos i totalment descontrolats. Malachi Estéreo, arribats amb la missió de pertorbar l'establishment i liderar les masses. Malachi és l'essència del rock en l'electrònica i és estrany. Sortiu i gaudiu, maleïts!" Ells tancaran les actuacions de divendres amb molta, molta festa! 

Nühn (Blanes) és una proposta relativament nova. El projecte del jove productor i artista multidisciplinar Julio Gutiérrez. el podríem definir com música electrònica delicada i amb clares melodies d'un altre planeta. És un projecte que sorprèn per el seu treball rítmic madur i la seva alta creativitat, també en el seu risc en la creació de ritmes complexes que sovint juguen amb els contratemps i la melodia.

Jaco (Barcelona) és la màscara després de la qual opera Larry Rodríguez, co-fundador del segell Detakon i membre de bandes com Ojos Sin Rostro o Isards. A Jaco s'aglutinen l'experiència en els seus altres projectes i col·laboracions així com una idea sonora en què els ambients musicals predilectes muten en un tot rítmic d'orfebreria minuciosa . A base de caixes de ritme i sintetitzadors i elements no musicals com ganivets, metalls, gravacions o mostres de so , es dóna forma a unes cançons que beuen tant de les bandes sonores i la música concreta , el techno, l'electrònica, la psicodèlia, el soroll, el hip hop o la cançó, així com es forgen argumentalment des del trajecte vital distorsionat, basat-se en textos que disfressen el comú en aires de prosa novel·lesca. El resultat final és imprevisible i magnètic, inclassificable.

Dissabte 22 d'agost

Espai Muntanya de Sant Jaume, a partir de les 18h #pagaelqueetsembli

El taller "Petits Tafaners", on els més petits de casa seran els protagonistes, donarà el tret de sortida de les actuacions del dissabte, amb:

Javier Pérez Rodríguez (Santa Cruz de Tenerife, 1979) és Resonance. El músic i productor oferirà una de les actuacions més esperades del festival. Ell és un experimentador sonor, molt respectat en el panorama electrònic espanyol. Un artista que evoluciona amb clara fixació per l'electrònica orientada a la pista de ball, i amb una seqüència rítmica propera a l'escola alemanya. Una de les promeses més clares de l'escena emergent electrònica actual. Amb un so sòlid i consistent, potent i musculós. Un alquimista de l'electrònica que forma part de la generació que va créixer a les Illes Canàries amb l'eclosió de la cultura de ball, obert a l'experimentació. El techno està present en un dels seus treballs destacats, Skygaze, amb distribució a Alemanya, Australia i Japó. Resonance mou la seva empremta cap a estils tan diversos com l'ambient, shoegaze, el krautrock i fins i tot el pop. Tot això fa dels seus àlbums, una suggerent i evocadora banda sonora gairebé conceptual. La seva manera d'entrendre la música, oberta a diferents estils i la seva tècnica com a productor fa que sigui un dels artistes més rics en recursos i singularitat.

El duet de synthpop Orange Broek de Barcelona format per Pere Jurado i Arnau Feixas és un nom nou a l’escena electrònica catalana, però que ha despertat la curiositat als més avançats de la classe. Melodies d’infecció massiva amb un regust a Ultravox, caixes de ritmes, guitarra, sintes i una irònica equidistància d’Astrud i el desamor embolcallat de colors dels Pet Shop Boys. Actualment Pere i Arnau treballen en noves cançons i preparen un nou treball de cara a 2016.

Timpahn, és el nou i sorprenent projecte experimental de Yarei Molina, que estrena en primícia al festival. En aquest nou projecte, "Timpahn", per mitjà d'una bateria, tímpani i alguns estris transformats crea sons, ritmes, melodies fosques i baixos eixordadors, que en conjunt arriben a crear una àurea electrònica industrial que ens transporta a la psicodèlia més sinistre.