Arts
,
2016
Dissabte 11 de juny, 12h
Galeria Sicart
Vilafranca del Penedès

Els marges perifèrics: 1a acció 'La trastera / Sense Capital'

El marges perifèrics son tres accions i una reflexió de diferents maneres de relacionar-se amb l’art contemporani des d’un territori allunyat de la centralitat.

1ª acció: La trastera / SENSE CAPITAL
La Trastera neix de la necessitat de produir art més enllà del context acadèmic. Són un grup d'artistes amb el propòsit de crear un espai expositiu amb una manera de funcionar basada en l'espontaneïtat i la immediatesa. Sense filtres, sense comissari / a, amb plena llibertat d'assaig. "Ens sembla vital un espai que doni suport i cabuda a l'experimentació més enllà del propi resultat, que fomenti l'assaig i inevitablement també l'error. Com a nou espai autogestionat perifèric actuem des d'una absoluta precarietat, sense altres recursos que els que cada un de nosaltres és capaç d'aportar, amb l'objectiu de ser capaços de crear un espai d'art contemporani en una població com Segur de Calafell. La Trastera és un garatge, lloc d'assaig per excel·lència, la gestionem evitant els filtres i els llargs processos de selecció dels espais on tradicionalment es mostren els treballs artístics. Esperem apropar-nos al públic de Segur de Calafell i convertir-nos en un punt de trobada i difusió que doni lloc a debats i reflexions entorn de l'art contemporani i totes les seves pràctiques".

--- SENSE CAPITAL, és una selecció dels treballs d'Alberto Gil Casedas (Zaragoza, 1991) Albert Lozano (Barcelona, 1975), Alexandra García (Barcelona, 1983), Andrés Vial (Santiago de Chile, 1980), Miguel Ayesa Usechi (Navarra, 1985), Nikolai Vetoshkin (Oms, Rússia, 1.991) i Victòria Benítez Blanco (Barcelona, 1.975).

Sota aquest títol, els artistes aborden com la gran ciutat absorbeix tota l'activitat cultural i expositiva i relega a la resta de territoris a la categoria de perifèria cultural. Alhora pretenem posar sobre la taula la precarietat laboral en el món de l'art, la mancança de recursos als quals s'han d'enfrontar els artistes junt a l’escassa afluència de públic.

Presentació, 11 de juny a les 12 del migdia. Amb la presència dels artistes. Actuació musical de Los Bordes (Miguel Ángel González i Salvo Altavilla).

Amb el suport de: Ajuntament de Calafell i Institut d’Estudis Penedesencs

  • imatge de control 1per1