AGENDA
Arts
Del 3 de març al 2 d'abril
2017
Sala dels Trinitaris
  • Vilafranca del Penedès

Exposició 'Fràgils', de Raquel Camacho

'Fràgils' és una exposició en la qual es mostra el treball més actual de l'artista Raquel Camacho. A l'exposició podrem veure tant obra gràfica, concretament litografies amb pedra, com obra escultòrica realitzada amb fusta, plomes, alabastre, marbre i coure. Un total de dinou peces escultòriques ompliran l’espai de la Sala dels Trinitaris talment un bosc màgic de fragilitat i bellesa. Es tracta d’una exposició essencialment metafòrica . El que més impacta d’aquest bosc és la substitució de les fulles per plomes. Diverses branques de matolls, secs i pelats, acaben els extrems amb petites i etèries plomes blanques.

En oposició a l’exuberància primaveral, els troncs pelats de l’hivern ens comuniquen la desolació, la solitud i el desempar. Les branquetes, que havien sostingut les fulles verdes plenes de vida, es mostren nues, desprotegides, estàtiques sense el dringar que el vent li donava. Raquel Camacho agafa les branques i les vesteix; a l’extrem de cada branca, com si fos una florida, hi apareix una ploma, o més aviat un plomissol. La funció dels plomissols és escalfar; amb les seves barbes desordenades, lliures i suaus, ens recorden els polls més menuts, com petites esferes delicades, lleugeres i extremadament suaus que inviten a la protecció i encenen la tendresa. Després d’un període de més de deu anys sense exposar, dedicada intensament a la recerca en el terreny del disseny Raquel Camacho torna al circuit artístic mitjançant una mostra de les seves últimes creacions gràfiques bidimensionals mitjançant la litografia sobre pedra fruit del treball amb la seva Eugène Brisset, una premsa litogràfica del segle XIX, així com peces escultòriques tridimensionals que acompanyen i complementen les litografies.

Raquel Camacho és investigadora en disseny, artista visual i professora d’arts plàstiques i disseny. El seu treball abasta des de la comunicació i la identitat visual fins el motion graphic, el mapping i el videoart, amb un interès especial per a l’educació i la recerca en l’àmbit del disseny.

Inauguració a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i la presentació serà a càrrec del filòsof, dissenyador i crític d’art Xavier Vives i Sabaté.
Horaris: fins al diumenge 2 d’abril en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes i diumenges de 18 a 20h.

Et pot interessar

Dies 16 i 17 de desembre
Vilafranca del Penedès
Dijous 28 de desembre, 18h
Vilafranca del Penedès
Del 6 de desembre al 7 de gener
Vilafranca del Penedès
De l'1 al 17 de desembre
Vilafranca del Penedès
Del 17 de novembre al 7 de gener
Vilafranca del Penedès
Del 10 de novembre al 30 de desembre
Vilafranca del Penedès
Exposició 'Crònica de l’origen', de Joan Borrell i Nicolau
Del 21 d'octubre al 25 de febrer
Abadia de Montserrat