Música
,
2017
Divendres 9 de juny, 19h
Espai Muntanya de Sant Jaume
Vilafranca del Penedès

Festival Mirall sonor

L'Espai Muntanya de Sant Jaume acollirà el festival, en una ocasió especial amb sopars i begudes a preus populars. La cap de cartell serà Julie Doiron (Canadà) Si no ets dels que ha descobert a la canadenca Julie Doiron per un fet tan improbable com la inclusió de un dels seus temes ('The Life of Dreams') en un anunci televisiu d'iPhone, sabràs que la il·lustre ex-baixista del grup de noise-pop psicodèlic Eric's Trip, porta des de 1996 publicant discos en solitari que l'han anat acostant a un folk casolà i intimista a l'altura de Hope Sandoval o Kristin Hersh. Amb una dotzena de treballs editats (un d'ells guanyador en la categoria de millor àlbum del Juno, equivalent canadenc al Grammy, el 2000), la de Montreal s'ha consolidat com una de les cantautores més expressives i emocionants de la seva generació, Actualment està preparant un Mini-LP amb adaptacions al castellà de moltes de les seves millors composicions, en el que promet ser una sèrie amb llarg recorregut i nombroses entregues. Es titula 'Julie Doiron Canta en Español Vol II.' (Acuarela Discos) i les presentacions a festivals catalans han tingut lloc al festival Primavera Sound de Barcelona i ara al Festival Mirallsonor'17.

Viking moses (Estats Units) Intens i emotiu com pocs en directe els seus concerts són sempre una experiència única, gairebé transcendental, el talent més únic desde Kurt Kobain segons el Guardian UK. Brendon Massei va començar a treballar amb Viking Moses com a banda el 2003 i des del sud de Missouri.

The Seafooh Special (València) The Seafood Special obriran el concert de Julie Dorion amb un concert de Nerea Serrano, la líder del grup. Són una banda valenciana amb cançons hipnòtiques pop, que neixen d'una idea en la ment de Nerea Serrano després d'un estiu humit i calorós a la ciutat de València i també després de la dissolució del jove grup Dreamy Eyes. Després de dos anys les cançons veuen la necessitat de nodrir-se de més gent i idees. Finalment el grup es completa nodrint-se de cançons amb una base acústica, i que posteriorment es transformen en petites dosis de space rock i psicodèlia, sempre amb una ambientació intimista i evocadora.

Després d'actuacions a diferents festivals, clubs i sales alternatives del país, l'equip de djs del segell Brave Coast ja prepara la maleta, sense prejudicis per posar alguns dels temes més mítics de la música indie, new wave, electro i altres que tenen ben guardats en un calaix. Loops infinits, equalitzacions impossibles i fins i tot remescles sinistres caracteritzen el seu set que; desde el 2009 fins a l'actualitat l'han passejat arreu del territori.

Més informació