Menjar i beure
,
2016
Dies 16 i 17 d'abril
Carrers del poble
Sant Llorenç d'Hortons

Fira de vins ecològics, artesans i restauradors 'ViArt'

En el marc del ViArt i ja per quart any consecutiu, es portaran a terme, el 16 i el 17 d’abril, diferents activitats a la plaça de Marimon Llança. El primer dia, a les 10, es farà la inauguració oficial, i les autoritats presents realitzaran un passeig per la fira i visitaran les bodegues, restauradors i artesans situats en diversos estands ubicats al carrer Major. Mitja hora després, l’EMAP animarà el ViArt amb una batucada i amb un taller on el públic s’haurà d’inscriure fins just abans de començar. A més, a les 12, el quartet Bemamjou, format pels estudiants hortonencs de l’EMAP, Martí i Josep Maria Espelta; Berta Gorgues; i Mar Cremades oferiran un concert amb el seu millor repertori.

A les 12:30, hi haurà una lectura poètica dels alumnes de l’Escola Pau Casals i d’artistes professionals. Posteriorment a aquest acte s’habilitarà un espai a la mateixa plaça com a zona de picnic, on els assistents, mitjançant l’adquisició prèvia de tiquets que estaran a la venda en un estand ubicat davant de l’ajuntament, podran degustar els vins, caves i tapes de forma còmoda.

A partir de les 15:30 i fins les 19:30h tindrà lloc la IV Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava del ViArt. A més, a partir de les 17h, es faran tallers de balls llatins, titelles, pintura amb vi i henna. A les 19:30 hores hi haurà una petita representació d’El Terrazel i després una exhibició de balls de Bollywood.

L’últim acte de la jornada serà el concert del grup Red Stripes Band que començarà a les 22:30h. Paral·lelament, l’Associació Juvenil Hortonenca i l’entitat Esplai La Caseta organitzaran diferents activitats i tallers entre les 11 i les 18h.

Com a primera activitat del segon dia, els Caminaires de Sant Llorenç, de Sant Joan Samora i els Korretonencs faran una excursió de 10,80 quilòmetres de recorregut. Els participants sortiran, des de l’ajuntament, a les 8:30h. El recorregut serà el següent: els assistents aniran fins a La Pedrera i Sant Joan Samora, lloc on esmorzaran. Després de la visita a la Bodega Sant Joannes, els Caminaires es dirigiran cap a Can Rimundet, La Cova, i ja per finalitzar la sortida, tornaran cap a Sant Llorenç. Durant el recorregut, l’hortonenc Carles Valls, responsable de les vinyes de les Caves Recaredo, explicarà com es produeixen els vins ecològics i biodinàmics, començant pel tracte de la terra fins a l’embotellament.

D’altra banda, a les 8 s’inaugurarà el Concurs de Pintura Ràpida amb el segellat de les teles dels pintors/es i artistes plàstics que participin en aquesta activitat. Els concursants podran crear les seves obres situant-se en qualsevol dels emplaçaments que formen part de la ruta que faran els Caminaires. A partir de les 15:30 i fins les 19:30h s’exposaran les seves obres i a les 17h es portarà a terme el lliurament de premis.

  • imatge de control 1per1