Menjar i beure
,
2015
Diumenge 1 de març, 11h
Auditori de l'Hotel Melià Sitges
Sitges

Gran Final de la Tapa de l'Any a Sitges

Quina és la millor tapa del 2014? El pròxim diumenge 1 de març ho sabrem. I serà en el transcurs de la gran final de la Tapa de l’Any, que se celebrarà en l’Auditori de l’Hotel Meliá Sitges, des de les 11 a les 15 hores. En el transcurs d’aquesta gran gala, els 12 finalistes hauran de demostrar per què la seva és la millor tapa de l’any passat. I ho hauran de fer enfrontant-se a un rigorós jurat format pels periodistes gastronòmics Xavier Agulló, Toni Massanés i Mikel Iturriaga, i pel xef Jordi Herrera, del restaurant Manairó.

La gran final de la Tapa de l’Any, esdeveniment gastronòmic organitzat per l’Agència de Promoció de Turisme de Sitges, el Gremi d’Hosteleria de Sitges i Estrella Damm, estarà amenitzada pel més mediàtics dels xefs, Alberto Chicote, i per l’actor i presentador de TV3, Quim Masferrer. Entre tots dos faran que el assistents a l’Auditori del Meliá Sitges (amb un aforament per a 1.400 persones) es diverteixin a la vegada que descobreixen com els 12 finalistes cuinen les seves creacions. L’entrada anticipada per assistir a la gala es pot adquirir al web www.codetickets.com per només 3 €. Amb l’entrada anticipada els espectadors obtindran un val d’obsequi d’un tapa més una cervesa Estrella Damm, que podran prendre en els restaurants de Sitges que hi participen en la Ruta de la Tapa, que aquests dies se celebra a la vil·la.

I és què, Sitges celebra des del 26 de febrer i fins al 8 de març la Ruta de la Tapa de l’Any, on 23 dels millors restaurants de la població ofereixen la possibilitat de degustar les tapes finalistes del certamen, ja que cada tapa és apadrinada per dos restaurants. Així doncs, cada tapa es podrà degustar sempre acompanyada per un quinto de cervesa Estrella Damm i per un preu únic de 2,5 €.

Les 12 tapes que han arribat a aquesta gran final i que es podran degustar en la Ruta de la Tapa de l’Any són: La galta, una tapa presentada pel Bar Mantxego (Barcelona); Pasión por la olla del Aquelarre, de Firo Tast (Barcelona); Pop Atlàntic, de l’Arume (Barcelona); Farcellet d’ànima pota blava, del Casino Café (El Prat de Llobr.); Crème brûlée de foie, de La Marineta (Mataró); L'origen del niu d'anec, del Subit (Terrassa); Biquini a l ́estil Xirricló, de Cal Xirriclo (Balaguer); Bacallà i no va dir res, de l’Antull Restaurant Lounge (Reus); Petit Suisse de Carxofa Prat i el Trifassico de Pota Blava, de l’ONA Nuit Restaurant (El Prat de Llobr.); Foccacia de melós de secret ibèric, de La Catedral (Tarragona); i, finalment, Arròs caldós, del restaurant Tapes&Tapes (Reus). 

  • imatge de control 1per1