Menjar i beure
,
2016
Dissabte 25 de juny
Passeig Marítim
Cunit

IV Xarel·lada

El dissabte 25 de juny, Cunit acollirà la IV Xarel·lada al Penedès Marítim, la festa del xarel·lo a tocar del mar.

La Xarel·lada va néixer l'any 2012 de la mà de la sommelier cunitenca Carme Garcia juntament amb la regidoria de Turisme i Patrimoni de l'Ajuntament de Cunit amb l'objectiu de crear un espai de reconeixement al vi del Penedès i en particular al Xarel·lo. La Xarel·lada es celebra a la vora del mar, precisament amb la voluntat de promocionar el vi com a producte autòcton de la regió del Penedès que combina interior i costa.

PROGRAMA

10:30h | Conferència - col·loqui 'La història del Xarel·lo', a càrrec de l'arqueòleg Dani López i de Gerard Jané, del Celler Jané Ventura. A Casa Marquès (C/ Joan XXIII, 1).

Dani López és llicenciat en Història Antiga per la Universitat de Barcelona. Arqueòleg professional especialitzat en estudis paleocarpològics dintre de la disciplina de l'arqueobotànica. Des del 2005 ve participant com a codirector en el jaciment protohistòric de la Font de la Canya a Avinyonet del Penedès, lloc on s'han localitzat les llavors de raïm més antigues, segle VII a C, mai trobades fins ara a Catalunya.

12:00h Sortida en bus per a conèixer les vinyes de Cunit que produeixen vi amb raïm de la varietat xarel·lo i el jaciment iber del Fondo del Roig.

13:00h Tast amb Xarel·lo, al 'xiringuito' del restaurant L'Arrosseria pels assistents a la ponència. Cal inscripció prèvia a turisme@cunit.cat.

De 19 a 23h | Mostra de Xarel·los de cellers del Penedès amenitzats pel Dj Andreu (de 21h a 23h) i tast de tapes dels restauradors participants.

Restaurants participants: L'Arrosseria, Pizzeria Mistral, Ronsito Gastrobar, Bar Travesas-Casa Carmiña da Castañeira, Forn i Pastisseria Casas i Forn i Pastisseria Vilamajó.

Cellers participants: AT Roca, Castellroig, Celler Mas Candi, Clot de les Soleres, Esteve i Gibert, Finca Vilallops, Jané Ventura, Oriol Artigas, Partida Creus, Sircus i Torre del Veguer.

Preu del tiquet: 12€, que inclou 3 copes de vi + 2 tapes + postre + copa de regal. Tiquets anticipats a L'Arrosseria (Passeig Marítim, 57. Tel 977 160 291 info@larrosseria.com)

 

  • imatge de control 1per1