Música
,
2017
Diumenge 5 de març, 19h
Hotel Castell de Gimenelles
Sant Jaume dels Domenys

Música amb ressopó amb Marcel Casellas Trio

El proper 5 de març, a les 19:00h, tindrà lloc a l'Hotel Castell de Gimenelles de Sant Jaume dels Domenys un concert del Marcel Casellas Trio.

Marcel Casellas, músic de llarga trajectòria al nostre país i pedagog de la tradició i l'arrel catalana, presenta ara un espectacle d'aquells que fan vibrar: músiques i històries a l'entorn d'un context on les cançons pròpies i composicions de la formació es mesclen amb el repertori més tradicional de casa nostra. Tenora, clarinet, guitarra, contrabaix i veu, amb més sorpreses per descobrir, creen el clima propici per compartir històries i llegendes. La dona d'aigua (o aloja) i tots els follets i donyets del país, acompanyats dels éssers mitològics de les nostres terres, esdevenen els protagonistes d'aquest espectacle, que explica la gènesi de la música catalana i els seus balls. La Moreneta també hi té el seu espai, i el tamborino de la Srta. Pepis, els panderos quadrats i les palmes gitanes. I alhora, improvisacions, narracions, llegendes, melodies i cançons tradicionals en un còctel ben "mesclat, no agitat". Casellas estarà acompanyat en aquest concert per dos amics, instrumentistes de reconeguda trajectòria: Toni Rocosa al clarinet, la tenora i els cors i Alfons Rojo a la guitarra i als cors.

Un cop acabat el concert, la cuina de l'Hotel prepararà un petit ressopó acompanyat d'una copa de cava Funàmbul del celler Entrevinyes.

Preu: 18€
Reserves: info@gimenelles.com
Entrades online (sense comissions)

 

Marcel Casellas és una de les figures principals en el àmbit de la música d’arrel al nostre país, tant pel que fa a l’estudi i la preservació, com l’evolució i el tractament actual. Fundador i director durant deu anys de l’Aula de Música Tradicional de Catalunya, actualment és professor d'improvisació i arranjaments a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Imparteix conferències i tallers arreu sobre la música tradicional i el seu tractamentactual, des de la cançó improvisada al Mediterrani fins a les cançons de panderoquadrat; ha investigat també sobre els gèneres propis del país i les influències rebudes d'altres terres, i al costat de músics com Jaume Arnella, Jaume Ayats, Jordi Molina, Pau Riba, Marina Rossell, Joan Isaac entre molts altres ha recorregut el país amb treballs tant de pedagog com d'intèrpret i amb projectes tan interessants com diversos.

L'Hotel del Castell de Gimenelles és un hotel rural familiar que està ubicat en un mas del segle XVIII, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. El mas, aïllat i envoltat de camps i vinyes, està situat sobre un turonet, a prop del nucli de L'Hostal (Sant Jaume dels Domenys) amb magnífiques vistes de tota la comarca del Baix Penedès fins al mar com a teló de fons.

 

*Organitza: Produccions al Marge amb el suport d'Hotel del Castell de Gimenelles i celler Entrevinyes.

 

  • imatge de control 1per1