AGENDA
Llibres
Divendres 24 de març, 20h
2017
Consell Comarcal de l'Alt Penedès
  • Vilafranca del Penedès

Presentació de 'La germana gran', de Jesús Lana

Presentació oficial del llibre 'La germana gran', de Jesús Lana, obra que va aconseguir guanyar la darrera convocatòria del Premi El Lector de l’Odissea. A la presentació hi assistirà l’autor, que estarà acompanyat de l’escriptor Melcior Comes, qui comentarà el llibre. També participaran a l’acte el Conseller del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Raimon Gusi, l’editor de RBA-La Magrana Jordi Rourera, així com representants del Consell de Cent Lectors del Premi El Lector.

La germana gran es va imposar als altres 33 originals que s’havien presentat al premi. Durant l’estiu de 2016 aquestes obres es van sotmetre a dues fases de lectura i selecció per part dels integrants del Consell de 100+ Lectors. A la final hi van arribar dues obres, de les que el jurat en va seleccionar 'La germana gran' com a guanyadora.

La germana gran
Una jove turista americana que acaba d’aterrar a Barcelona buscant les arrels d’una àvia catalana pateix el robatori d’un penjoll, una vella relíquia familiar. Sola i perduda a la ciutat, coneix un periodista a l’atur que s’ofereix —més o menys desinteressadament— a ajudar-la en la recerca. De seguida, però, començarà a descobrir-se que ni tot ni tothom és ben bé el que sembla.

Jesús Lana Voltà
En Jesús Lana va néixer a Martorell l’any 1966, on ha viscut tots aquests cinquanta anys, però no ha començat a escriure fins ben entrats els quaranta. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i Actuari d’Assegurances per la Universitat de Barcelona, l’any 2012 decideix passar dels números a les lletres i s’inscriu a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. A partir d’aquí comença a publicar articles al setmanari martorellenc L’Informador; més endavant, es converteix també en col·laborador habitual del mitjà digital cultural Catorze i ara ha acabat la seva primera novel·la, 'La germana gran'.

Et pot interessar

Dijous 29 de juny, 22h
Castellví de la Marca
Del 7 al 9 de juliol
Vilafranca del Penedès
Campanar Santa Maria
Dissabte 24 de juny, 20:30h
Vilafranca del Penedès
Dijous 6 de juliol, 22:30h
Sant Sadurní d'Anoia
Espectacle 'El Mag d'Oz' - Escola d'Arts Escèniques Cecília Aymí
Dies 15 i 16 de juliol
Tortosa
Cultura popular
Del 28 de juny al 15 de juliol
Mollerussa
El sodomita y la inquisición
Dimecres 28 de juny, 19:30h
Vilafranca del Penedès
Sorprèn, però és ciència!
Dijous 6 de juliol, 19h
Lleida