La Diada de Sant Fèlix, des d’un balcó privilegiat, tot fent un Brunch

SocialEaters.cat ofereix una nova manera de gaudir dels castells
Surtdecasa Penedès
,
02/01/2014
Menjar i beure

Veure la Diada Castellera de Sant Fèlix a Vilafranca sense patir calors i aglomeraments sembla una quimera, però no ho serà per aquelles quatre persones que prenguin part en el ‘Brunch Casteller’ que SocialEaters.cat ha posat en marxa pel dia 30 al migdia. Aquesta plataforma d’Internet fa tot just sis mesos que es troba activa i ha estat impulsada per dos vilafranquins, Josep Laborda i Francesc Puig, i un barceloní, Guillem Ricarte.

En essència, SocialEaters.cat ofereix experiències gastronòmiques per a gent que vol innovar i no anar a menjar sempre a restaurants. “Degut al fet de viatjar molt, i d’haver de sopar molts cops fora de casa, vam pensar una manera creativa de posar en contacte a gent que vol obrir casa seva i oferir el seu menjar, i gent que vol conèixer noves experiències socials i gastronòmiques”, explica Josep Laborda, un dels impulsors de la plataforma.

D’aquesta manera, a través de la web www.socialeaters.cat, els interessats es poden registrar ja sigui com a amfitrions, o bé com a convidats. Els primers són els que marquen les pautes del sopar o dinar que oferiran: el menú, el dia, el preu i el nombre de persones que s’accepten. Els segons s’apunten a les diferents opcions que hi ha, fan la reserva i paguen per avançat, a través d’Internet.

El treball dels tres creadors de la plataforma és unir aquestes dues parts i controlar que tot surti bé. “Mirem de fer una recerca prèvia sobre la gent que s’ofereix per fer un àpat a casa seva, saber quines son les seves credencials i, si podem, provar el menú abans, per no tenir sorpreses”, apunta Laborda. Fins ara tot ha anat bé. Des del mes de març ja han fet un bon grapat d’esdeveniments, la major part d’ells a Barcelona, amb gran èxit de participació.

Tot i que en un principi la idea semblava encaixar a la perfecció pels turistes, “ja que permet conèixer la gastronomia d’una país alhora que s’interactua amb els seus ciutadans”, el 90% dels participants han estat, fins ara, locals. “Ha funcionat molt bé el boca-orella entre la gent d’aquí, que ens han rebut molt bé, però en el futur creiem que hi ha molt potencial entre els turistes”, afirma el vilafranquí.

Reserves obertes per Sant Fèlix i Sant Ramon

Amb la voluntat de donar-se a conèixer fora de Barcelona, SocialEaters.cat ha engegat la iniciativa de fer un Brunch (una espècie d’esmorzar-dinar molt habituals els dies festius als Estats Units) per veure les Diades Castelleres de Sant Fèlix i Sant Ramon des d’un dels balcons de la plaça de la Vila. “És una vista privilegiada” admet Laborda, per veure amb passió els castells mentre es proven les especialitats que elaborarà la amfitriona, tot maridat amb cava i vi de la terra.

Com a experiència privilegiada que és, en aquest cas els assistents estan molt limitats (4 per Sant Fèlix, i 6 per Sant Ramon) i els preus són més elevats que els de costum, 68 euros pel primer dia i 58 pel segon. Els impulsors de la iniciativa creuen que s’acabaran omplint totes les places ofertes, i que tot plegat suposarà una bona campanya de màrqueting per donar-se a conèixer.

Els links dels dos esdeveniments son els següents:

Brunch Sant Fèlix: http://socialeaters.cat/events/view/34

Brunch Sant Ramon: http://socialeaters.cat/events/view/35
 

A

També et pot interessar