Llibres
,
2023

Presentació del llibre 'Mujeres 24/7'

Presentació del llibre 'Mujeres 24/7. Doble presencia, capitalismo y autocuidados', de Beatriz Durán, en un acte presentat per Christian Alonso.

Amb 'Mujeres 24/7' l'autora analitza les mancances i els problemes que comporta la manca de temps de les dones per desenvolupar les seves pròpies vides més enllà de les càrregues de treball.

Beatriz Durán es va formar en psicologia i la seva carrera professional s'ha desenvolupat entre la pràctica clínica i l'àmbit psicosocial amb dones immigrants. Posteriorment es va interessar en els estudis de la dona i va treballar en projectes de recerca a diferents institucions. Actualment el seu exercici professional està enfocat a la feina amb dones víctimes de violència masclista.

Sinopsi: 

Com és la quotidianitat de la dona treballadora? De quina manera la sobrecàrrega de treball afecta la privadesa i les autocures de les dones? Per què les dones deixen de banda la vida privada i el seu temps al servei dels altres? En els temps presents, les dones lliuren batalles constants entre la llar i la feina diàriament. Les càrregues de treball de la quotidianitat –les cures i els treballs domèstics– requereixen grans quantitats de temps i una gestió àrdua.

La feina de les dones no només es limita al sistema de mercat, sinó que s'anomenen "treball" totes aquelles activitats dins dels murs de la llar, tant les domèstiques com les de les cures. La vida privada està emparentada amb la qüestió de les autocures, aquell temps excedent que les dones haurien de tenir per gestionar les seves pròpies necessitats de manera individual i col·lectiva. L'autocura es pot manifestar per mitjà del dret al descans, a l'oci i, com es planteja en aquest assaig, a la "participació sociopolítica".

Preu: 

Entrada lliure

Organitza: 

Centre d'Art la Panera

Més informació: 

  • imatge de control 1per1