Arts
,
2023

Presentació i debat del documental 'Urraca, caçador de rojos'

Presentació i debat al voltant del documental 'Urraca, caçador de rojos', dirigit per Pedro de Echave i Felip Solé, sobre el policia franquista Pedro Urraca, responsable de la detenció de Lluís Companys.

Es tracta d’un trepidant relat històric rigorosament documentat sobre la vida i activitats del qui, a part de policia franquista, fou agent de la Gestapo i col·laborador del Règim de Vichy i encapçalà la persecució i assetjament de nombrosos exiliats catalans, bascs i espanyols a França durant l’ocupació nazi.

L'acte comptarà amb la participació d'un dels seus directors, Felip Solé.

Sinopsi: 

La producció toca un tema mai tractat, el retrat d’un personatge sinistre i ambiciós, només preocupat per la seva fortuna, capaç de fer la pitjor feina bruta al servei de les dictadures més execrables del Segle XX. També és la crònica d’una herència maleïda a través de la mirada crítica de la seva neta, Loreto Urraca, que amb dignitat i humilitat denuncia i es desmarca d'un avi al qual repudia.

*'Urraca, caçador de rojos' és una coproducció de Quindrop Produccions i Sègula films amb RTVE, TV3 i IB3, que ha comptat amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

Preu: 

Accés lliure fins a completar l’aforament. Un cop iniciada la sessió no es permetrà l’accés.

Organitza: 

Espai Lluís Companys

Accessibilitat

  • Accessibilitat física: ​Hi ha adaptacions per a que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir. Com poden ser les rampes, ascensors, passadissos amples…
  • Gossos d’assistència: Són gossos que han estat ensinistrats per a donar servei i assistència a persones amb discapacitat. Com els gossos “guia” que estan ensinistrats per a guiar a una persona amb discapacitat visual o ceguera​

L'Espai és completament accessible amb cadira de rodes i disposa de serveis adaptats. Es permet l'accés amb gossos guia.

Més informació: