,
28/03/2018
Reflexions
La il·lustració relativa a #PrimaveraCatalana que circula per les xarxes socials

Primavera a la catalana

Estic perduda en el mateix mar d'informacions, fake news, reflexions... que tots vosaltres. Com a molta gent, la sang em bull en conèixer certes informacions, i analitzar la situació amb el cap fred se'm fa molt difícil. Per això, avui us escric des del cor i entono el mea culpa si decebo algú. Procuro fer-ho, com sempre, amb honestedat i tenint ben present qui pensa diferent, perquè estic convençuda que si els polítics (aquí i allà) fessin el mateix avui no parlaríem en els termes que ho fem. Ho he dit manta vegades.

#PrimaveraCatalana omple les xarxes socials des que va saltar la notícia que el jutge Llarena decretava l'ingrés (més ben dit, reingrés) a presó de Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell i milers de ciutadans van sortir al carrer a protestar. 

#PrimaveraCatalana. Una nomenclatura que recorda l'onada de protestes dels països àrabs a finals del 2010 i principis del 2011 i que, malgrat ser motor de canvi, tenen una connotació negativa que no em puc treure del cap: les víctimes mortals. D'aquí que el concepte m'incomodi. 

Com em neguiteja, i no pas poc, que cada cop hi hagi més gent que manifesti obertament que la sortida passa per l'enfrontament obert. Cal fer una "primavera a la catalana", pacífica i cívica, perquè al meu entendre, la violència abocaria el procés a l'abisme, liquidaria el que ha aconseguit fins ara i seria un greu error sobretot ara que l'opinió pública internacional qüestiona sense embuts les maneres del govern espanyol; ara que aquest "afer intern" ha deixat de ser-ho. 

Ho demostra el dur editorial que el diari britànic The Times signava dilluns, en el qual retreu a Rajoy que no s'hagi preocupat de saber el motiu pel qual una part tan important de catalans vol la independència, o les paraules d'un dels principals diaris alemanys que sosté que "organitzar un referèndum tot i contradir el Constitucional i el govern central no és un crim sinó confiar en la democràcia per aconseguir un objectiu polític". Recalco, polític.

Només espero que qui té la capacitat, i les eines, per resoldre el conflicte ho tingui present i, si governa per a tots com ven, per fi tingui en compte els més de 2 milions de catalans que volen marxar d'Espanya. Empresonar els seus representants no els farà canviar d'opinió. Alguna oferta, potser sí.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,