Cristina Mongay
,
17/08/2017
Menjar i beure

La pera, la reina de la cuina de Ponent

Conference, llimonera, blanquilla,... moltes són les varietats de peres que es cultiven a les nostres terres
Capçalera pera

Foto: 

Cedida
La DOP Pera de Lleida protegeix les varietats llimonera, blanquilla i conference
Conference, llimonera, blanquilla, de Sant Joan, ercolini, flor d’hivern,... moltes són les varietats de peres que es cultiven a les nostres terres. Són tantes que l'any 2011 va nàixer la Denominació d’Origen Protegida de la pera de Lleida. La pera és un aliment molt enèrgic, lleuger i de fàcil digestió. Aporta una gran quantitat de fibra, aigua i vitamina B3 i l’alt contingut en potassi i arbutina la fan molt diürètica. Més enllà de prendre-la com unes postres, ja sigui amb pela o sense, sola o en macedònia, la pera és un ingredient complet i polivalent dins de la cuina ponentina. Provem de fer aquestes 3 receptes?
Totes les receptes que presentem són aptes per a persones celíaques

1. Pollastre amb pera
· Ingredients (per a 1 persona):
½ pit de pollastre
1 pera Conference
Sal i pebre al gust
1 cullerada d’oli d’oliva

· Elaboració: Talleu a trossos petits el pollastre i la pera. A part, escalfeu una paella a foc mitjà amb un rajolí d’oli d’oliva. Un cop calent, afegiu-hi el pollastre i, quan estigui daurat, poseu-hi la pera. Saleu i salpebreu el plat al vostre gust. Quan la pera estigui daurada, retireu-la del foc. I ja la podeu gaudir a taula!

2. Peres amb vi i natilles
· Ingredients (per a 1 persona):
1 pera pelada Conference
400 ml de vi negre
200 g de sucre
1 rama de canyella

· Elaboració: En un recipient afegiu-hi el sucre, el vi, la canyella i la pera. Deixeu que bulli uns 15 minuts i retireu-ho del foc. A part, prepareu les natilles, que s’afegiran com a fons dels plat. Poseu-hi la per i adoneu-ho amb nata, pols de canyella i una rama de canyella.

3. Pastís Tatin de pera
· Ingredients (per a 2 persone):
Pasta de full
1 pera Blanquilla
2 cullerades de sucre
50 g de mantega

· Elaboració: Peleu les  peres i talleu-les a trossos grans. En una cassola, poseu-hi el sucre i la pera. Afegiu-hi la mantega i removeu-ho delicadament per no aixafar la pera. A continuació, deixeu la pera a la cassola uns 30 minuts, que es vagi fent, fins que estigui tova. En una cassola de fang, poseu-hi els talls de pera distribuïts per tota la base. Tot seguit, cobriu-ho amb una tapa de pasta de full i poseu-ho al forn. Un cop finalitzat el procés, desemmotlleu el plat de manera que la pasta de full quedi sota la pera.

Més informació: 

També et pot interessar