Menjar i beure
,
2014
Dissabte 22 de novembre, des de les 9h
Plaça Vapor Ventalló
Terrassa

Concurs 'Lluita per l'aprofitament'

Ei! Aquest esdeveniment ja ha passat. Et proposem:

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha organitzat un gran concurs de cuina d’aprofitament. Tres grans equips de cuina hauran de crear una recepta a partir d’un producte bàsic, els macarrons, i de restes d’aliments provinents de restaurants i serveis de càtering. La plaça del Vapor Ventalló, a Terrassa, serà l’escenari d’aquest esdeveniment culinari. 

Els tres equips
Cada un dels equips estarà liderat per dos xefs: Artur Martínez (Restaurant Capritx), Jordi Garrido (Restaurant Mas de Torrent), Montse Estruch (Restaurant El Cingle), Germán Espinosa (Restaurant Vermell), Sílvia Hernández (Restaurant La Terrassa del Museu), i Pep Nogué (antic cuiner a Can Roca, actualment col·laborador amb diversos mitjans de comunicació). 

A més d’ells, hi participaran diverses personalitats, com Oriol Bonet (bateria de Love of Lesbian), Pep Pla (actor i director teatral), Juan Antonio Duro (Catedràtic d’Economia de la URV), Josep Sucarrats (Director de la revista Cuina) o Rosa Cadafalch (blogger de www.cuinadiari.com), entre altres. 

També hi haurà estudiants d’hostaleria i de diverses escoles, a més d’uns convidats molt especials, els grans experts en cuina d’aprofitament, el coneixement dels quals s’està perdent a causa de les nostres vides atrafegades: la gent gran. 

Obert a la participació
En aquest concurs, qualsevol ciutadà i ciutadana hi pot participar de tres maneres diferents: 

  1. Fent el xafarder, apuntant les receptes i practicant-les a casa.
  2. Participant en algun dels equips de cuina, aprenent dels experts i passant un bon matí als fogons. Per inscriure’s cal enviar un correu electrònic aquí
  3. Com a membre del jurat. Per tastar i valorar els plats que cuinaran els tres equips només cal presentar-se a la plaça del Vapor Ventalló amb un kg d’aliment que per entregar al Rebost d’Aliments. Només amb això tindreu dret a degustar les creacions dels tres equips i posar-los nota. El tast serà a les 12 del migdia. Qui serà el millor cuiner d’aprofitament?

Aquest concurs de cuina s'emmarca dins la campanya 'Recooperem' del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, que té per objectiu reduir el nombre d'aliments malbaratats i conribuir a l'aprofitament alimentari. Podeu llegir més sobre aquest tema en aquest article