Adéu, Jaume Amenós

Opinió
,
dissabte, 6 desembre, 2014
Reus va perdre aquest divendres un reusenc profundament implicat en la vida cultural i associativa, una persona propera i estimada que ens ha fet riure i gaudir del teatre i de la festa. Em refereixo a Jaume Amenós, conegut i reconegut per tots. 
 
Enrere queda la seva llarga trajectòria de servei a la ciutat i de passió pel teatre, impulsant iniciatives com la Innocentada, la recuperació del Carnaval o el Bicentenari del General Prim, donant vida a personatges com Manelic o Don Cuan Tanorio, i fent del Bravium, que va presidir des de 1990, una entitat de referència 
 
Ara fa dos anys, la ciutat reconeixia els seus esforços i la seva dedicació a a la Festa Major de Sant Pere atorgant-li el Tro de Festa, un guardó merescudíssim. Enguany, amb el suport d’una trompeta per fer-se sentir ben fort, va ser l’encarregat de fer la crida a la festa com a pregoner i d’encendre la primera tronada, un honor que va agrair amb tota l’emoció del cor des del balcó de l’Ajuntament. 
 
Amb el record d’aquella crida enèrgica, avui li diem adéu, amb la promesa de fer-ne llavor de compromís i voluntat de servei a la ciutat. És, sens dubte, el millor homenatge a un reusenc excepcional a qui, a títol pòstum, l’Ajuntament va acordar ahir concedir-li la Medalla de la Ciutat. 
 
Gràcies, Jaume.
 
Carles Pellicer
Alcalde de Reus