Surtdecasa Empordà
,
04/03/2019
Activa't

6 maneres de viure el Dia Internacional de la Dona a l’Empordà

Caminades, presentacions de llibres, festes o sopars populars

Foto: 

CEDIDA
Vagues feministes durant el Dia Internacional de la Dona.
L’Empordà, terra de llargues reivindicacions, en gran part basades en l’ecologisme i el medi ambient, demostrarà aquest 8 de març que també està per la lluita per la igualtat entre dones i homes, i per posar en valor el paper de la dona a la societat. Activitats esportives, culturals i socials al voltant d’aquest Dia Internacional en què totes estan cridades a fer sentir la seva veu d’una manera o altra. Molt atents al recull d’activitats que presentem a continuació!

Setmana intensiva d’activitats entorn de les dones (Palafrugell)
Les activitats proposades a Palafrugell són moltes i variades. Per tots els gustos i totes les reivindicacions però amb un únic objectiu: visibilitzar i demanar la igualtat de drets, oportunitat i tracte de les dones. Entre les activitats programades hi ha una performance, una projecció de la pel·lícula Àgora, tallers sobre igualtat i masclisme, un sopar de dones, una taula rodona titulada “Sóc dona, tinc inquietuds polítiques, i ara què?” i la celebració de la VII Viquimarató.
> Més informació

Dos dies vivint la cultura amb perspectiva feminista (Llançà)
La vila de Llançà ha preparat dos dies d’activitats culturals per reivindicar el Dia Internacional de la Dona. Els actes començaran el mateix divendres 8 de març amb la projecció d’un documental titulat “Teixidores d’història”, amb un debat posterior. A continuació s’inaugurarà l’exposició itinerant “Dones grans, grans dones”, cedida per l’Institut Català de les Dones. Aquestes activitats donaran pas al dissabte, amb un concert titulat “Música en femení”, a càrrec del Trio Andrée que precedirà al sopar de la dona treballadora, que es farà al Restaurant Can Beri.
> Més informació

Festa Feminista per tancar una jornada reivindicativa (La Bisbal)
El Col·lectiu Feminista Nosaltres de la Bisbal d’Empordà han preparat tota una jornada d’accions que culminarà amb una festa feminista. Per començar, al matí han organitzat un taller de pancartes i penjadors de portes amb missatges reivindicatius. Faran la lectura d’un manifest i una cantada itinerant pel centre de la vila i a la tarda es desplaçaran fins a Girona per sumar-se a la manifestació. Finalment a les 11 de la nit han programat una Festa Feminista a L’Alternativa amb veu de dona (dj Miriam, dj Mama i Dj Kmrock.
> Més informació

Feminisme fronterer de memòria i reivindicació (La Jonquera)
Per tal de commemorar les dones, La Jonquera ha preparat tota una jornada de reivindicació i memòria aprofitant la seva localització i història en temps de guerra. El dia començarà amb la lectura d’un manifest i la concentració als Porxos de Can Laporta. Al vespre s’ha preparat una visita guiada al MUME anomenada “L’exili des de la mirada de les dones”, que continuarà amb una conversa amb Marta Marín-Dòmine, escriptora i professora de la Universitat Wilfrid Laurier, sobre les memòries escrites per les dones i el seu pas per la frontera.
> Més informació

Caminant per la igualtat (Santa Cristina d’Aro, Platja d’Aro, i Sant Feliu de Guíxols)
Per commemorar el Dia Internacional de la Dona, s’ha organitzat per segon any consecutiu la 2a Caminada per la Igualtat amb un recorregut per la Vall d’Aro el pròxim dissabte 9 de març. L’activitat començarà a l’Espai Ridaura de Santa Cristina a les 9h i a la Sala Polivalent de Castell d’Aro a les 10h. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament i les places són limitades, així que si voleu caminar per la igualtat, afanyeu-vos!
> Més informació

Ariadna Oltra presenta el seu llibre ‘Sóc feminista i no ho sabia’ (L’Escala)
La periodista Ariadna Oltra aprofita aquesta ocasió única coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora per presentar, a la llibreria Vitel·la, el seu nou llibre ‘Sóc feminista i no ho sabia’ el pròxim dissabte 9 de març. Ella mateixa confessa que si fa anys li haguessin preguntat si era feminista hauria dit que no, però amb el naixement del seu segon fill es replanteja el paper, els drets i les obligacions de les dones en la societat actual i, d’allà, neix el seu llibre. Perquè sempre ha estat feminista tot i no saber-ho.
> Més informació