Menjar i beure
,
2022
Del 2 de març al 14 d'abril
Establiments participants
Sant Feliu de Guíxols

Cuina del bacallà i el peixopalo

Nova edició de les Jornades Gastronòmiques Cuina del bacallà i el peixopalo, que enguany comptarà amb la participació de 12 establiments del municipi que oferiran menús i degustacions elaborades amb el bacallà com a protagonista.

> Establiments participants: Bar Casa Irla | Ca L'Isern | Cau del Pescador | El Tinglado | Frankfurt Cal Vicens | La Bodega de Sant Feliu | La Pansa | La Proa | La Salada | Les Dunes- Hotel Barcarola | Marabú | Sabors

> Consulta els menús que ofereixen aquí (enllaç PDF)

Sinopsi: 

En arribar la Quaresma, s'incorpora a les nostres taules el bacallà, un aliment molt important durant segles, que ho continua essent a l'actualitat.

A través del port de Sant Feliu de Guíxols, es va introduir en aquesta zona el peixopalo (bacallà sec). Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX. Així, va ser ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.

Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d'un plat de tota la vida, que ens desperta els sentits

Organitza: 

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols