Surtdecasa Empordà
,
19/10/2019
Entorn

La Vall Infinita de Maçanet de Cabrenys

El municipi de l'Alt Empordà edita una guia amb 25 punts geolocalitzats en plena natura slienciosa

Foto: 

Cedida
A Maçanet de Cabrenys, on hi ha empadronats poc més de 700 habitants, han decidit promocionar el seu patrimoni més valuós: el paisatge tranquil que els envolta. I és que al capdamunt de l'Alt Empordà, a la falda del Pirineus i a tocar de França, la de Maçanet de Cabrenys és una vall de silenci i està plena de racons per descobrir. Així ho expliquen els que hi viuen, que, decidits a promocionar-ho, han editat una guia amb rutes per atraure un turisme tranquil.Ho fan proposant reconnectar amb la natura i gaudir del silenci. Editada en digital i paper, en aquesta guia hi ha 25 punts geolocalitzats. Són racons on no sembla que passi el temps. En repassem alguns, però us animem a descobrir-los tots: silenciosament.

1. Pont de Can Poquet 

És un petit pont que creua la riera Ardenya i que passa a prop del nucli de Maçanet i li dona el nom la casa a la qual donava accés. En aquest espai també hi ha el molí d’en París, contruït l'any 1696 al costat d’aquesta riera per tal de moldre-hi gra. 

2. Font de Can Saguer

Aquesta font pertany a la masia de Can Saguer. Una platana monumental: la més gran de tot el terme de Maçanet. Queda just al costat de la font i li brinda un encant especial. 

3. Gorga de les Dones

Gorg on hom pot refrescar-se i gaudir de banys d’aigües mineromedicinals, beneficioses per a la pell. Ara bé, a l’hivern es pot gaudir d'un silenci profund. O bé del remor de l'aigua, segons convingui. Sigui com sigui, les persones presents sempre romandran envoltats de pedres i arbres que transporten a una pau increïble.

4. La Farga

Un indret molt conegut per la gent de Maçanet: de fàcil accès a peu i situat vora la resclosa, d’on raja aigua abundant. Un bon lloc per refrescar-se i passejar entre els arbres. Hi ha un preciós salt d’aigua, enmig de la riera, envoltat d’arbres i pedres al mig de la riera.

5. Castell de Cabrera 

Ruïnes d’una fortificació medieval al nord-est de Maçanet de Cabrenys que havia format part del comtat de Besalú. Les ruïnes són al cim de la roca de Cabrera (852,4 m), des de la qual s’hi pot veure gran part de l’Alt Empordà i de l’Alta Garrotxa. 

6. Pic de les Salines

També anomenat Puig de Pedrisses, queda just damunt del Santuari. Des d’allà es pot apreciar la gran riquesa natural de l’espai protegit del massis de les Salines i unes meravelloses vistes de l’Empordà i la Catalunya Nord. 

Més informació: 

També et pot interessar