Foto: 

CEDIDA
Un dels records del neolític més ben conservats.

Descobreix el patrimoni prehistòric empordanès en família

S’han programat diverses activitats per conèixer la prehistòria a Santa Cristina d’Aro
Surtdecasa Empordà
,
26/07/2019
Família
La prehistòria va ser una època que va marcar la nostra terra on avui hem assentat els nostres pobles. Fa desenes de milers d’anys, uns homes i dones ja van considerar que aquesta seria una bona terra on viure, caçar i morir, i aquest és el llegat que avui en conservem avui en dia. Desenes de dòlmens i menhirs inunden les nostres muntanyes, un patrimoni viu del que un dia va ser l’Empordà. A Santa Cristina d’Aro saben com treure’n profit, per això han programat diverses activitats per fer amb mainada i descobrir-ne el seu origen. La més important, a la Cova d'en Daina, que es podrà fer durant aquest estiu! Atents, no us perdeu cap detall!

El dolmen de la Cova d’en Daina, a Romanyà de la Selva, és un dels megàlits més complets i ben conservats de Catalunya. Destaca també per ser un dels monuments funeraris més representatius de la seva tipologia. Data entre el 2700 - 2200 aC, en ple període Neolític.

La Cova d’en Daina es va excavar per primer cop al segle XIX i s’hi van trobar nombrosos ossos molt fragmentats i moltes dents de gent gran i criatures, fruit d’enterraments col·lectius successius. A més, també es van localitzar utensilis de sílex, fragments de ceràmica i alguns ornaments (collarets i petites peces de pissarra i d’or).

Arran de tota aquesta trobada i la seva restauració, a Santa Cristina s’organitzen diverses activitats que proposem que les visqueu en família. Entre totes les activitats al voltant de la prehistoria, en destaquem una de molt especial que podreu realitzar durant aquest estiu, la d’Arqueòlegs de megapedres.

En aquesta, les famílies es convertiran en exploradors que hauran de descobrir els secrets de la Cova d’en Daina i dels humans que van aixecar els dòlmens. Pensada com una gimncana, els participants hauran de superar diverses proves. Es realitzarà el dimecres 31 de juliol i el 24 d’agost. L’activitat començarà a les 6 de la tarda i durarà una hora i mitja aproximadament.

A més, els dies 15 d'agost a les 18h i 15 de setembte a les 12h organitzen Un passeig entre Dòlmens, una visita que es complementa aprenent com es feien les eines de sílex, encenent un foc amb mètodes prehistòrics i observant els objectes de l'època.

Si voleu conèixer la resta d’activitats que s’organitzen, consulteu el tríptic en aquest enllaç.

 

A