Foto: 

Cedida
Una fira única al litoral empordanès amb caràcter cubà.

Begur de blanc: torna la Fira d’Indians més famosa de l’Empordà

Aquesta se celebrarà el 6, 7 i 8 de setembre
Surtdecasa Empordà
,
06/09/2019
Fires i festes
Com ja és tradició, el mes de setembre és sinònim de la Fira d’Indians de Begur, aquest any arribant a la seva 16a edició. L’esdeveniment tornarà a commemorar la intensa relació entre Cuba i Begur, que té el seu origen en l’emigració de molt begurencs a l’illa al llarg del segle XIX. Un cop retornats a la seva bella terra, aquests eren reconeguts com “americanos” i el llegat que en van deixar amb els anys ha perdurat fins als nostres dies. Aprofiteu i gaudiu de la preciosa vila empordanesa aquests dies!

El primer cap de setmana de setembre, Begur es transforma per reviure aquell període històric que ha deixat una profunda petjada en la nostra vila i en la nostra identitat. Els carrers i places de Begur acullen un mercat de productes d’ultramar, mostres d’oficis i actuacions musicals. La Fira s’obre amb la inauguració oficial per part d’autoritats polítiques i persones vinculades al món indià.

  • imatge de control 1per1

Durant el transcurs de la Fira es programen diverses activitats musicals. El divendres, primer dia de la Fira, en el fantàstic marc del pati de les Escoles Velles, ens acompanya cada any una figura estel·lar diferent, com han estat: Lucrecia, Chano Domínguez, Pepe Rubianes o Moncho, entre d’altres. Enguany s’estrenarà l’Havanera del Mil·lenari del Castell de Begur amb el grup de teatre Mutis, a les 20 h!

Els ritmes caribenys, amb grups cubans de renom internacional, com ara Barnahabana o la Máquina del Sabor, asseguren la gresca i la diversió del públic més exigent. En aquesta edició Son de la Rambla, Ajiako Cubano o Can Cun Rumba seran alguns dels que trepitjaran el poble aquests dies.

 Tampoc hi falten les havaneres ni els espectacles de carrer, amb recreacions de l’època indiana. Tot això es complementa amb un seguit d’activitats culturals: exposicions, visites guiades, entrevistes, conferències, documentals o taules rodones, que analitzen i divulguen aquest llegat dels “americanos”.

Per últim el mercat de productes d’ultramar i la mostra d’oficis també són un clàssic de la festivitat a la vila. Aquest es pot trobar al centre del municipi i també a la platja de Sa Riera, on es vendran productes colonials i mercaderies d’ultramar: cafè, rom, cacau, herbes i espècies, i també es mostraran oficis que gairebé s’han perdut com el d’esparter, ferrer, gambinaire, cisteller, bufador de vidre o vitraller entre d’altres.

Més informació: 

Fira d'Indians de Begur

6, 7 i 8 de setembre

Més informació

A