Foto: 

CEDIDA

L’estiuet de Sant Martí a Calonge i Sant Antoni entre vi

El municipi viu la Festa Major del 4 al 17 de novembre, coincidint amb la Festa del Vi Nou
Paula Pairó
,
08/11/2019
Fires i festes
Calonge i Sant Antoni ja es prepara per viure una festa gastronòmica i cultural de gran nivell. Cada any, amb l’arribada de l’estiuet de Sant Martí, la població aprofita aquesta petita oportunitat de bon temps abans d’encarar els mesos més freds per celebrar la seva Festa Major. Amb el temps, també s’hi ha sumat una proposta gastronòmica i enoturística amb molt de potencial: la Festa del Vi Nou, que reuneix al seu voltant propostes per conèixer el territori i aquest producte tan apreciat.

La Festa del Vi Nou, conjuntament amb la Festa Major de Sant Martí, completen un calendari ple de propostes que han començat el 4 de novembre i s’allargaran fins al dia 17, amb el cap de setmana del vi de pagès. Les activitats són divertides i variades, pel que tothom hi trobarà un espai per passar-hi una bona estona.

Durant aquests dies el món del vi tornarà a ser el protagonista a Calonge, i tant el programa de la Festa del Vi Nou com la Festa Major i el cap de setmana del vi de pagès, posen l’accent en les qualitats d’aquest producte local únic.

Les activitats de les dues festes s’entrecreuaran i es complementaran, fent així unes setmanes d’allò més especials. La Festa del Vi Nou programa ja pel 8 de novembre una festa infantil, la inauguració de l’exposició fotogràfica Calonge i Sant Antoni els anys 70 i un espectacle de màgia amb el Mag Lari. El gruix d’activitats però, tindran lloc durant el cap de setmana: amb visites als cellers, tasts de vins, maridatges amb formatges de l’Empordà i música.

El centre històric de Calonge, a més, viurà una transformació completa. S’omplirà de parades de vi, de tasts dels diversos cellers del municipi, propostes per tastar el vi de pagès amb porró i la fusió de vi i jazz que oferirà el grup Teodora Enache Trio. Per acabar de completar les activitats també hi haurà temps per l’esport, amb la proposta de la caminada nocturna ForaStock, que farà un recorregut de 8 km, i la nit de rumba amb el concert de Kambil’s.

La cultura serà la reina de la festa del diumenge 10, amb la coral Harmonia Antoniense, la colla gegantera, la diada castellera i el grup de música The Covers. A mig matí, a l’hora del vermut, tindrà lloc una activitat molt especial: el concurs d’allioli, per demostrar que ets un crac de la cuina casolana catalana!

El dilluns, coincidint amb la diada de Sant Martí, la festa continuarà a Calonge. Una gimcana junior i jove, l’eucaristia i les sardanes seran les protagonistes del matí, i a la tarda l’espectacle infantil de la companyia Anna Roca donarà el toc festiu de la diada.

Tasta el vi de pagès!

Com ja és habitual, el cap de setmana posterior a la festa major de Sant Martí tindrà lloc el cap de setmana del vi de pagès, organitzat per la Fundació Remença XXI i que agrupa els pagesos que fan el vi com s’ha fet tradicionalment. El cap de setmana del vi de pagès començarà amb la presentació del programa d’actes el divendres 15 de novembre, i amb la xerrada “Varietats tradicionals de fruiters i raïms als peus de les Gavarres”, a càrrec de Marco Sangiorgio, de Vivers Arboreco de Cruïlles, i de Manel Comas, del Mas Ponsjoan. 

El taller de cuina i de poda de fruiters, la xerrada Els nostres fruiters, la xerrada sobre el vi de préssec a càrrec  de Dani Martínez, sommelier d’El Celler de Can Roca i millor sommelier de Catalunya 2016, i la caminada per Calonge per conèixer la fruita del municipi, completaran un cap de setmana on experimentareu de primera mà què és el vi de pagès.

Més informació: 

Festa Major de Sant Martí i Festa del Vi Nou

Més informació 

A