dijous, 4 agost, 2016
Opinió

Aquest cap de setmana no plourà

"La realitat és humana i això implica que s’han de prendre decisions que de vegades van en contra d’allò que t’agradaria fer"

Púbol en un núvol: el per què d’un festival realista

Avui i demà eren les dates assenyalades al calendari. Feia mesos que es treballava en la tercera edició del primer festival realista del Baix Empordà Púbol en un núvol. L’equip havia trobat la fórmula barrejant el bo i el millor de les dues últimes edicions. La tardor havia sigut una bona aliada per preparar-ne una tercera edició.

Les llistes amb les bandes triades per venir a tocar ja estaven a punt per una trucada i construint el cartell, les activitats gastronòmiques s’estaven gestant als fogons d’en Roger i la Gemma, aquest any s’havia d’apostar per tenir representació de petits segells discogràfics i d’algunes petites botigues de discs que encara sobreviuen com a estands convidats a vendre el seu producte prèmium a la plaça, (l’any passat van ser les editorials independents Males Herbes, Edicions Sidillà i Libros de Ruido), així com la representació de l’esperit local pel que fa a producte i creativitat. La plaça es volia tornar a convertir en una pineda per oferir espais frescos i ombrívols del mediterrani on prendre el vermut, degustar producte del bo, fer petar la xerrada  i escoltar i comprar música de la que poc s’ha escoltat fins ara aquí, a l’Empordanet.

Però aquest cap de setmana no plourà. Aquesta és la realitat. Púbol en un núvol neix com a projecte de festival realista. Es fa per què es vol i es pot, i si no es fa, és perquè no es pot ( i no és per motius econòmics).

Gràcies a tots els col·laboradors, a tota la gent que ve a ajudar i a la que ve gaudir del petit festival, Púbol en un núvol havia aconseguit en dues edicions no perdre-hi diners. Però la realitat és humana i això implica que s’han de prendre decisions que de vegades van en contra d’allò que t’agradaria fer i no pots.

Tot l’equip, un diminut equip de sis persones, ens hem trobat que, per situacions personals/professionals,  ens era impossible treure temps d’ on no en tenim, i que anul·lar compromisos per aquest cap de setmana era una cosa impossible i que si canviàvem de data… a l’estiu es fan coses a tot arreu!

És per això que aquest cap de setmana serà un cap de setmana assolellat, amb uns dies perfectes per disfrutar de la platja i de la resta de bones coses que es fan a la comarca, però nosaltres, com a festival, no hi serem. Esperem i volem que l’any que ve plogui de nou el primer cap de setmana d’agost.

Des de fam I cultura gastronomia territori, la coordinadora del Púbol en un núvol, el primer festival realista del Baix Empordà, us agraïm molt però molt i molt a tots i totes que ens heu animat, recolzat i estimat tant.

Ballarem la dansa de la pluja per aquest proper 2017.