dilluns, 6 febrer, 2017
Opinió

L'odi i la rancúnia

«Gràcies, senyors Josep Sabater i Ramon Romaguera per demostrar que els bisbalencs i la seva cultura us importen un rave»

A la Bisbal d'Empordà, pels que no coneixeu la història, hi tenim un conflicte obert amb la nova Biblioteca comarcal. I és que, per uns problemes urbanístics, l'edifici té una ordre d'enderroc sense que les obres estiguin acabades. Deu anys de litigis amb els quals els bisbalencs i la cultura han quedat menystinguts. Podríem valorar tot el que ha passat, buscar culpables i continuar amb la dinàmica del hàmster. Però els bisbalencs ja estem farts de conflictes.

El 2014 vaig participar a la plataforma "A La Bisbal una biblioteca com cal".  Ens hi vam trobar un grup de gent que volia intentar fer de mediadors en un conflicte personal que s'estava portant al terreny polític.

Coses de la vida: el 2015 vaig entrar de regidor de Cultura de la Bisbal d’Empordà. Des de l'equip de govern (CUP, ERC i ICV) i veient el merder judicial de la biblioteca comarcal, des d'un bon començament hem treballat per tal que l'Antic Escorxador (enganxat a la nova construcció de la biblioteca comarcal i que no està afectat pels conflictes judicials) esdevingués la nova Biblioteca de La Bisbal. El nou espai seria el doble d'espaiosa que l'actual, que està situada al Teatre el Mundial. Si les coses van bé, aquest 2017 la podrem obrir i això ens fa molta il·lusió!

Malgrat això, en aquesta història sempre hi apareix l'ombra de dos personatges que semblen trets d’una novel·la negra. Ambdós han decidit fer una batalla contra la cultura i dur el seu odi i la seva rancúnia als extrems.

Així, a finals de gener van presentar un recurs contenciós administratiu contra l'aprovació definitiva del projecte de la Biblioteca comarcal, impugnant indirectament el POUM i el Pla Especial d'equipaments del sector del Mas Clarà.

Com al llibre de Michael Ende, 'La Història interminable'.

Què pot impulsar a les persones a ser tan destructives? I, per què ho fan?

Gràcies, senyors Josep Sabater i Ramon Romaguera (exalcalde de La Bisbal). Gràcies per demostrar que els bisbalencs i la seva cultura us importen un rave.

En un futur els llibres d'Història de la Bisbal d'Empordà parlaran de vostès amb "gratitud" per la vostra "generositat".

Vergonya, cavallers, vergonya.

 

Carles Puig Madrenas
Regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà