Salvem la pineda d'en Gori

Opinió
,
dijous, 7 juny, 2018
L'Ajuntament està afavorint el benefici privat d'empreses vinculades a casos de corrupció i especulació

L'Ajuntament de Palamós ha donat la llicència d'obres perquè l'empresa Certis construeixi  dos edificis de 24 apartaments de luxe cadascun, a la part de darrere de la pineda d'en Gori, que està entre La Fosca i Castell. Lucas Fox és l'empresa que els posa a la venda i tenen la barra d'anomenar-los: "apartamentos S'Alguer". El terreny l'ha venut la empresa Vincke, i preveuen construir un tercer edifici més endavant que estaria encara més a prop del mar.

Aquests edificis fan més de 16 metres d'alçada, tenen 5 plantes, aparcaments soterrats i semisoterrats, piscines, ascensors, solàrium, enjardinaments i compten asfaltar el camí i fer-hi una rotonda al final. Costen més de 300.000€ els de planta baixa i més de 600.000€ els de dalt de tot, amb accés privat al solàrium. Si es construeixen es veuran des del poblat ibèric, des del camí de ronda i des del mar: sobresortirien entre els pins, darrere de cala S'Alguer.

Les persones que formem la Plataforma Salvem la Pineda d'en Gori estem convençudes de que la llicència està mal donada perquè incompleix amb el POUM, el PEIN i el BCIN de cala S'Alguer, i a més són una agressió territori, ja tan malmenat, i un insult a tots els que estimem aquest paratge tan emblemàtic.

La llicència incompleix amb el POUM perquè els edificis tenen una planta de més, tenen solàrium, són de color blanc, arrabassen els coeficients d'edificabilitat i un llarg etcètera. Incompleix amb el PEIN perquè no respecta que el terreny on es volen construir forma part d'aquest PEIN. Incompleix amb El BCIN (Bé Cultural d'Interès Nacional) de cala S'Alguer perquè l'Ajuntament NO ha informat a Cultura sobre aquest nyap que volen fer quan tenen l'obligació de fer-ho; perquè no es té en compte que la rotonda i la carretera estan dins el perímetre de protecció i perquè les construccions –evidentment- NO són harmonioses ni estan equilibrades amb l'entorn.

L'empresa Certis està vinculada a Construccions Rubau i a les tristament famoses entitats del 3%. Vincke ha defraudat a Hisenda 3 milions € fa anys i si anem estirant el fil possiblement trobarem el finançament de CiU.

L'Ajuntament està afavorint el benefici privat d'empreses conegudes directe o indirectament per casos de corrupció i especulació, enlloc d'afavorir el benefici social i públic dels ciutadans. Ningú necessita apartaments de luxe; a la Fosca n'hi ha de sobres per vendre i per llogar. Són moltes les persones que no tenen casa i moltes les urbanitzacions fantasma al llarg de tota la costa.