dijous, 18 febrer, 2016
Opinió

Una Escola de Circ a La Bisbal: som el que compartim

L'Escola de Circ a La Bisbal és un projecte d'il·lusió i de futur

Si he de ser-vos sincer, temps enrere, mai havia estat especialment interessat en el món del circ. Això feia que em mirés la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà amb cert distanciament. Però qui ho havia de dir, i és que la vida un fa un munt de giragonses, a partir de l’any 2008 la meva percepció va canviar.

Va ser llavors quan vaig saber què significava el circ per mi. Encara recordo quan en Benet, l’Albert i el malaurat Joan Bofill -organitzadors de la Fira- em van proposar de participar a l’anomenat Fira Bar. Pels qui no ho sapigueu, el Fira Bar és el germà petit de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d´Empordà. Una Fira que avui ja fa 20 anys que omple de somriures tota la gent que s’acosta a la Bisbal cada juliol.

Paral·lelament ara ha sortit un projecte social i cultural que pot fer de la Bisbal un referent del circ duirant tot l’any: L’Escola de Circ. Des de l’Ajuntament, ara mateix estem posant fil a l’agulla perquè tingui la seva seu  a l’antic Escorxador municipal. És, sens dubte, un projecte d'il·lusió i de futur. Hi ha qui diu que ben sovint la cultura és la germana pobre dels consistoris. Personalment penso que això és una visió totalment errònia. La cultura i el fet de fomentar-la és compartir, aprendre i gaudir. Perquè som el que compartim. 

 

Carles Puig Madrenas
Regidor de Cultura de La Bisbal d'Empordà