Nina Pagès
,
02/12/2015
Activa't

Mireia Vidal: "Sempre he volgut anar pel meu compte i no ser una més del món de la moda"

La jove dissenyadora gironina triomfa a tot el món amb la seva pròpia marca de moda nupcial

Foto: 

CEDIDA
De cosir vestits de nines a confeccionar un vestit per a la reina Letícia, i de vendre davantals a fires a crear una marca nupcial jove i moderna capaç de travessar l’oceà i triomfar al continent americà. La Mireia Vidal és una gironina de 18 anys amb les idees clares i un somni que, avui, s'està fent realitat. La setmana passada, la propietària de la firma Mireia Vidal Brides va participar en la 23a Fira Tot Nuvis d’enguany de Girona per fer un avanç de què serà la seva col·lecció per al 2016. A més, el passat 24 de novembre, l’Instituto para la Excelencia Profesional li va atorgar el premi La Estrella de Oro en l’última edició d’aquests premis. Un premi que la gironina rep com un "un reconeixement a tot l'esforç i als somnis".
"La moda és la manera de concebre l’elegància de cada persona en el moment i lloc clau"

Sembla una història de pel·lícula: una noia de 18 anys que ha creat la seva pròpia firma i ha obert un show room a Barcelona i oficines de Nova York, Londres i Mèxic.
Reconec que a vegades em costa d’assimilar. De sobte, tot va molt ràpid i, quan menys t’ho esperes, comences a créixer. És cert que part d’aquesta pel·lícula no hagués estat possible sense l’ajuda emocional de la meva mare i l’esforç econòmic de la meva parella, que és qui s’encarrega de l’expansió nacional i internacional de la marca. És soci i accionista de la companyia.

Com gestiones la teva carrera amb els estudis? Has sentit alguna vegada que t’estaves embrancant en un camí i un repte massa complex i gran per la teva edat?
He estudiat tot el que he pogut i m’agradaria seguir aprenent més en el futur. Fa qüestió d’un any, vaig deixar els estudis perquè no m’agradava el patró a seguir. S’ha posat molt de moda el fet d’haver de seguir tendències molt concretes i jo el que sempre he volgut és anar pel meu compte i no ser una més del món de la moda.

Concretament, amb Mireia Vidal Brides, t’has especialitzat en la moda nupcial. Per què aquest sector?
No, jo venia de fer vestits de festa i de dissenyar roba urbana. Vaig veure un nínxol molt important en la moda nupcial i una gran oportunitat de creixement en poc temps. És un sector que és d’uns quants, però aquests tenen una edat superior a la meva. Sempre he pensat que una nova marca jove com és Mireia Vidal Brides agradaria a les noves núvies i, de moment, no em puc queixar.

Ara estàs presentant la teva nova col·lecció. Com la definiries?
Són vestits de núvia diferents, molt elegants i pensats per la núvia d’avui, i a un preu assequible. Tots els materials que treballem els importem d’Europa, i tots els vestits des de 0 estan cosits a Barcelona. Definiria la col·lecció com petites pedres precioses que brillen per les seves respectives llums. Cada núvia és diferent i, per tant, també ho ha de ser el vestit que porti el dia B.

Com vas enamorar-te del món de la moda? Quins són els teus inicis?
Vaig començar fent vestits a les nines amb la meva àvia Angelina i venent davantals per les fires de tot Catalunya, fins que vaig començar a fer vestits diferents.

Tot aquest viatge va començar amb la teva desfilada benèfica al Teatre Municipal per presentar la teva primera col·lecció. Com recordes aquest moment?
Recordo que vaig plorar molt. L’emoció, la il·lusió, la meva edat, els sentiments per la moda i per les desfilades. Vaig treballar de dilluns a diumenge per poder dissenyar i confeccionar jo mateixa tots els vestits que lluirien més tard a la passarel·la.

Creus que una de les coses que et va catapultar a la fama va ser el vestit que vas fer per a la reina Letícia?
No, els meus avis ja confeccionaven i dissenyaven a la seva època. Tota la meva família ha estat sempre al món de la moda i he tingut sempre molt clar què volia ser i fins a on volia arribar. Estic molt orgullosa que la reina Letícia es fixés en un vestit meu i que això impliqués, més tard, fer-ne un per a ella. Ha estat un dels millors moments i segells de la meva curta carrera, espero poder seguir fent coses grans.

Què significa la moda per a tu?
El concepte “moda” és molt subjectiu. Per a mi, és la manera de concebre l’elegància de cada persona en el moment i lloc clau.

Què respondries a aquelles persones que diuen que és un llenguatge superficial?
Que és un ofici molt bonic, sobretot, quan la gent es casa amb els teus dissenys. Aportes el teu granet de sorra a un dels moments més importants de la vida d’una núvia i, gràcies a això, fas que se sentí còmoda i guapa. És una sensació gratificant.

D’on treus la inspiració per crear peces?
M’agrada observar. Mirar al carrer, com la vida evoluciona, la natura, la bellesa de la perfecció del món que ens envolta.

També et pot interessar