Exposició Fairy Tales al Bòlit

Foto: 

Paula Meijide

‘Fairy Tales’, un conte amb múltiples lectures

El Bòlit de Girona acull la inauguració de l’exposició del Mataró Art Contemporani amb les mostres de 7 artistes
Nina Pagès
,
03/03/2015
Arts
La Caputxeta Vermella, Hänsel i Gretel, La Ventafocs, La Bella Dorment… Tots són contes de fades que, malgrat la seva senzillesa formal, amaguen noves interpretacions i missatges implícits.
David Santaeulàlia: "És una mostra significativa de les diverses maneres d'afrontar la creació contemporània"

L’exposició ‘Fairy Tales’, produïda per Mataró Art Contemporani i comissariada per David Santaeulàlia, cerca, precisament, crear aquest efecte colpidor i equívoc, descobrint noves històries més enllà del significat aparent.
Emmarcada dins el Programa d’exposicions itinerants 2015-2016, es tracta d’una mostra col•lectiva que veu la llum per primer cop al Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona amb les creacions dels artistes Verónica Aguilera, Toni Amengual, Carles Congost, Marla Jacarilla, Marc Larré, Job Ramos i Xevi Solà

Fins el dia 22 de març, els gironins poden descobrir 7 mirades que, segons explica David Santaeulàlia, “són difícils d’esgotar perquè permeten molts nivells de lectura”. Fugint de les parafernàlies críptiques tan freqüents al món de l’art, ‘Fairy Tales’ ofereix ficcions “entenedores, amables i atractives per tal que l’espectador s’hi pugui sentir còmode”.

  • imatge de control 1per1

Les mostres es despleguen en les dues seus del Bòlit, a la Rambla i a Sant Nicolau. Podem trobar-hi, entre d’altres, ‘La Sombra del Valle’ del mallorquí Toni Mengual, una aproximació fotogràfica diferent a un lloc tant polèmic com és la Vall dels Caiguts, o ‘Easy Katz / Bad Painting Series’ de Carles Congost, que reflexiona sobre l’art i els seus condicionants a través d’un vídeo de poc més de 6 minuts. 
Una tria “volgudament heterogènia que, en el seu conjunt, és una mostra significativa de les diverses maneres d’afrontar la creació contemporània”, conclou Santaeulàlia.

 

Més informació: 

A la pàgina web del Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona:

http://www.bolit.cat/cat/index.html

A

També et pot interessar