Sergi Custey
,
10/05/2017
Activa't

La ciència torna als bars

La ciència torna a passar-se pels bars en la tercera edició de Pint of Science, la segona a Girona, que se celebra els dies 15, 16 i 17 de maig

Foto: 

Cedida
Del 15 al 17 de maig de 2017, la ciència tornarà a omplir els bars en la tercera edició del Pint of Science, esdeveniment que reuneix a investigadors i a ciutadans als bars per parlar de ciència, sent un dels festivals de divulgació científica amb més poder de convocatòria a Espanya.

“Unir-se a Pint of Science és tan fàcil com sortir de canyes”, assegura Jorge Bueno, coordinador del festival a Espanya. “Pels científics, els bars són un entorn relaxat ideal en el que trobar-se amb els ciutadans i explicar què és el que estan investigant. El públic ho passa realment bé, i poder preguntar a un expert sobre un tema científic que els interessa, mentre prenen una cervesa, té un atractiu innegable: el 2016, més de 9.000 assistents de totes les edats van omplir els bars”, agrega.

El 2017 serà la segona edició de Pint of Science que se celebra a Girona, de la mà de l’Associació Astronòmica de Girona, organitzadora de l’esdeveniment a la ciutat. L’any passat, el Cafè-Llibreria Context es va omplir de gom a gom durant tres dies de ciència i diversió. Aquest any els bars participants són la cafeteria Un Sol Món (Pç Miquel de Palol, 5) i el Cafè –Llibreria Context (Pou Rodó, 21). Enguany, el festival a Girona es divideix en 4 sessions que giraran al voltant de: la ciència i l’art, la ciència i la tecnologia, la ciència i la història i la ciència i la natura.

La participació del públic és un element essencial dels esdeveniments del festival. En molts dels esdeveniments es realitzaran experiments o es jugarà amb la ciència davant del públic del bar, altres cobraran forma de tallers. Segons els organitzadors, "es tracta de descobrir el costat més divertit i sorprenent de la ciència".

També et pot interessar