Arts
,
2016
Del 23 de gener al 13 de març
Museu Arqueològic de Banyoles
Banyoles

Exposició 'Banyoles, del record a la mirada'

La Refotografia és una nova tendència a l’alça. Consisteix en fer de nou una fotografia antiga buscant el mateix indret on va ser realitzada, la mateixa orientació, les mateixes persones, la mateixa llum i si és possible a la mateixa hora. La tècnica ens demana recerca sobre el material antic i els resultats que ens ofereix a canvi són espectaculars, doncs permet descobrir-nos part de la història familiar, els canvis urbanístics del nostre entorn o l’evolució de la nostra societat. 'Banyoles, del record a la mirada' és una exposició col·lectiva amb les obres de deu autors que van assistir al taller 'Del Record a la Mirada. Organitza i Refotografia el teu arxiu familiar', impartit l’octubre passat a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, per part de Susanna Muriel i de Ricard Martínez, qui comissaria la mostra.

Els autors ens mostren les seves refotografies, fetes a partir d’originals custodiats a l’Arxiu Comarcal i, a més, hi afegeixen el seu projecte personal realitzat a partir dels records conservats als seus propis àlbums familiars. En aquesta mostra s’ofereix un increïble viatge que ens permet tocar el temps amb els dits.

*Organitza: Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Museu Arqueològic de Banyoles i Ajuntament de Banyoles.

Més informació

  • imatge de control 1per1