Territori Cultura

Pati de Cultura

Foto: 

Casa de Cultura
Un concert al pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

El Pati Cultural torna amb grans propostes escèniques i musicals a la ciutat de Girona

La programació consta d'onze actuacions de diferents disciplines artístiques (música, teatre i dansa), dues projeccions i una exposició, tot gratuït i amb aforament limitat per la situació de crisi sanitària
Surtdecasa
,
29/04/2021
Espectacles
El Pati Cultural, el festival que presenta una mostra de les principals propostes escèniques i musicals de les comarques gironines, torna després d’un any de parèntesi. La Covid-19 va aturar el passat any l’esdeveniment, organitzat per la Diputació de Girona des del 1998. Un any després, El Pati Cultural reprèn les activitats de música i arts escèniques en la programació habitual de Girona, Temps de Flors.

L’esdeveniment s’adaptarà a la situació actual i totes les activitats es comprimiran en només tres dies, del 7 al 9 de maig, i tindran lloc a la Casa de Cultura, un espai més accessible, segur i còmode que el pati de la seu de la corporació, la seva ubicació original.

 

  • imatge de control 1per1

Un concert al pati de la Casa de Cultura | Foto: Casa de Cultura
Música, teatre i dansa
El Pati Cultural oferirà una gran programació escènica, en la qual tindran cabuda diferents manifestacions artístiques com la música, el teatre i la dansa. El programa constarà d'onze actuacions, dues projeccions i una exposició repartides en tres espais de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona: el pati, l'auditori Viader i l'Aula Magna.

La GIOrquesta, l'espectacle 'GIO solistes - grans clàssics', serà l'encarregada d'obrir l'esdeveniment amb un atractiu viatge musical a través de grans obres dels millors compositors internacionals (Bach, Mozart o Txaikovski) i de casa nostra com Toldrà, Albénez o Viladesau.

El dissabte i el diumenge, hi haurà sessions al matí i també a la tarda. La companyia de dansa Moviment Lantana obrirà la jornada de dissabte amb l'espectacle '·iaia·'. També actuaran aquest dia en els diferents espais de la Casa de Cultura l'Escola de Música Moderna de Girona amb la seva nova producció, 'Les veus de La Moderna'; el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, amb una actuació de quatre grups de cambra formats per l'alumnat dels diferents cursos, i la Fundació Casa de la Música, amb 'Black Music Big Bang Junior'. També es projectarà a l'aula magna el documental 'Encara hi ha algú al bosc', de l'associació Cultura i Conflicte, que anirà acompanyat d'una exposició.

 

Espectacle Alliberats d’El Galliner | Foto: Neus Elfa
El diumenge, pujaran als escenaris del Pati Cultural la Fundació Xarxa, amb l’espectacle familiar 'Petit o gran?'; El Galliner, amb quatre actuacions de quatre grups del centre de formació teatral; la Jove Orquestra Graeme Clark, amb 'Concerts joves'; l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb un quintet de metall interpretant bandes sonores de cinema, i la Fundació Pau Casals, amb un concert de la violoncel·lista Xuanhan Xu, guanyadora del Primer Premi del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes, acompanyada de la pianista Yoko Suzuki.

Gratuït i amb inscripció prèvia obligatòria
Totes les activitats del Pati Cultural 2021 són gratuïtes i estan obertes a tothom, amb inscripció prèvia obligatòria. Qui vulgui assistir a alguna actuació podrà fer-ne la reserva al mateix web de l’esdeveniment.

Totes les activitats es portaran a terme amb protocols estrictes per garantir les mesures de seguretat per prevenir la COVID-19.

Més informació: 

A

També et pot interessar