Foto: 

Nina Pagès
La propietària de la bodega ens ensenya alguns dels seus vins

El Celler de Sant Narcís: el maridatge de 3 generacions

Inaugurat el 1952, el celler és el comerç més antic del barri de Sant Narcís
Nina Pagès
,
04/10/2015
Menjar i beure
L'atmosfera seca, el grinyol de les ampolles quan es mouen dins les lleixes i, sobretot, la inconfusible olor dels tanins i dels vins fermentant dins les botes són les principals sensacions que experimentem quan entrem dins d'un dels altars dels amants del bon beure: la bodega.

De seguida que obrim la porta del Celler de Sant Narcís ja percebem aquest esperit vinícola que ens transporta a les vinyes i a les tavernes de poble. Es tracta d'un celler històric i el local més antic del barri de Sant Narcís. La Teresa, la seva propietària, admet que ja no sent aquesta olor, només quan torna de vacances o d’un llarg període fora de casa. És clar que ha crescut envoltada de vins, licors i botes. Ella és la tercera generació del celler familiar.

  • imatge de control 1per1

Els fundadors varen ser els seus avis, Teresa Aubach i Tomàs Simon, l’any 1952, després d’haver agafat experiència portant una bodega del centre de Girona. “Quan el meu avi va descobrir el projecte del Barri de Sant Narcís, va estar insistint a l’home que atorgava aquestes cases i, finalment, va aconseguir-ne una a la Plaça Assumció", explica.

La seva mare va ser l’encarregada d’agafar-ne el relleu durant una temporada, que més tard va passar a la filla. Mestre de formació, la Teresa va decidir fa uns anys que s’involucrava de ple al projecte. “He viscut el món del vi des de petita i m’agrada molt. Sempre dic als clients que no és necessari gastar-se molts diners per trobar un vi bo”. Refusa parlar dels millors i els pitjors vins, prefereix apreciar la qualitat de cada peça, i admet que és precisament la seva diversitat de sabors i caràcters el que fa que existeixin tants amants del vi arreu del món.

El celler comercialitza vi a granel de diverses zones de Catalunya, vins generosos a granel, i vins, licors i caves embotellats de diverses denominacions d’origen catalanes, com per exemple Empordà-Costa Brava. En realació a aquesta última, la Teresa ens parla del canvi substancial en la qualitat dels vins que s'hi elaboren. “Abans, els vins de l'Empordà eren molt més àcids i verds. Ara, en canvi, han millorat moltíssim i tenen una gran quantitat de varietats”. Segons explica, cada dia és més habitual que la gent que entra al celler demani alguna ampolla amb denominació d’origen empordanesa.

A banda de vendre els productes d’altres, també fa les seves pròpies receptes i, assegura, les hi demanen els seus clients habituals. Un exemple és el seu licor artesà de nous verdes, una beguda dolça similar a la ratafia d’un color negre-verdós capaç d'engalipar als més astuts. 

Més informació: 

A

També et pot interessar