Jump to navigation
1. Rocambolesc: un combo de fantasia i creativitat
Jordi Roca i Alejandra Ribas són els responsables del Rocambolesc, un local que ens demostra que els gelats poden esdevenir autèntiques obres d’art. Situat al cèntric Carrer Santa Clara, just al costat del Pont de Ferro, té una decoració fantàstica que recorda l’estètica de films de Tim Burton com ‘Charlie and the chocolate factory’. “Hem volgut evocar la infància, un món de somni tant per a nens com per a adults”, explica l’Alejandra. La seva idea inicial era crear una carret de gelats que pogués anar passejant per tota la ciutat, però, com que no era possible, van decidir construir un local amb molt d'encant. Cada gelat té una connexió amb els postres que s’elaboren al Celler de Can Roca. En algunes ocasions, coincidint amb esdeveniments o fets destacats de la ciutat, elaboren gelats especials, com ara el del Festivalot o el de Game of Thrones, que sortirà a mitjans d'agost. També disposen d’originals polos com el del Cul de la Lleona o el de Darth Vader.
Recomanem: el gelat de poma al forn.
2. Bombonera: un petit local amb grans sorpreses
“La nostra filosofia és no posar res que pugui alterar el sabor natural dels ingredients”, explica la propietària del local, Begoña Sopesens. Ella ha agafat el relleu dels darrers propietaris i ha aconseguit seguir la línia que la Bombonera havia marcat durant aquests anys. Al seu local de Plaça Independència de Girona, hi trobareu gelats artesans naturals de tot tipus, des dels més clàssics com els de plàtan, xocolata i nata, com d'altres més singulars com els de violeta, rosa, mojito, gintònic o cava. El gust més sol·licitat és el de la bombonera, fet a base de diversos cacaus. A més, les galetes que utilitzen estan elaborades, en la seva majoria, a Vidreres. Si teniu pensat fer un passeig pel Barri Vell, no podeu perdre-us els gelats de la Bombonera.
Recomanem: el gelat de gintònic.
3. Janeret: l'homòleg italià del Pla de l'Estany
Els banyolins i les banyolines tenen un referent gelater molt clar: el Janeret. Arreu on preguntem, la resposta sempre és la mateixa. Després de rebre molt bones crítiques, hem anat a comprovar-ho nosaltres mateixos. Situat just al davant de l’estany, al número 50 del Passeig Darder, el Janeret és un punt gastronòmic i d’oci important de la zona. El seu propietari, en Jaume Sitjà, és, juntament amb la seva sogra, la Dolors Portell, l’encarregat de dissenyar i preparar els gelats artesans que s’hi venen. Abans, feien els postres de l’Hotel Mirallac i, des de fa 4 anys, han engegat aquest negoci. En Jaume ens explica que han arribat a tenir 47 gustos diferents. Ara mateix, tenen una bona pila de gelats, entre els que destaquen el de ratafia, el de mojito i el de ricotta amb figues. Qualsevol podria confondre les creacions del Janeret amb alguna gelateria italiana. Quin és el seu secret? Creativitat, intuïció i ingredients de qualitat, com ara la llet fresca de la granja de Mas Colomer, Esponellà, que utilitzen per a l’elaboració d’alguns gustos.
Recomanem: el gelat de ratafia.
4. Candela: una institució gironina del món del gelat
Si agafem tradició i història, ho barregem amb tècnica i bons productes, i deixem que maceri, obtindrem com a resultat la gelateria Candela, un local emblemàtic de la Rambla de la Llibertat de Girona que ofereix gelats artesans, orxata, sorbets i torrons durant la temporada d’hivern. Quan Victoriano Candela va engegar la primera gelateria de Girona al carrer Ballesteries, no s’imaginava que, 40 anys més tard, el seu llegat continuaria viu. Avui, qui perpetua les seves idees és la filla, Marta Candela, qui, juntament amb Sandra Redondo, ha perfeccionat dia rere dia les receptes dels gelats.