Jump to navigation
Enceto el meu blog amb la idea de posar-vos una mica en situació sobre el món de la Gastronomia no només en el marc de la nostra comarca, sinó també del nostre país i probablement el món.
És evident que el BOOM de la cuina ha estat tan potent que ens ha deixat a tots certament perplexos i enlluernats, fins a tal punt que som capaços d’empassar-nos qualsevol cosa amb un nom estrany, milers de colors i textures que mai havíem provat. Però companys, gastronomia no significa això. Aquest concepte va molt més enllà de l’avantguarda, el postureo màxim d’alguns cuiners i les grans gales que s’organitzen per decidir els 50 millors restaurants del món. Si us plau, no caigueu a la trampa de creure-us aquesta mentida.
De ben segur que milers dels restaurants que obren cada dia a les vostres ciutats i pobles al cap de tres o quatre mesos són tancats i barrats, substituïts per un altre tipus de negoci que no té res a veure ni amb la restauració ni amb l’alimentació. És un símptoma més del clar auge de la cultura del menjar al nostre país. Restaurants amb l’etiqueta “Eco” que no respecten el producte, restaurants sense cap etiqueta que tampoc ho fan i ja ni parlar-ne d’aquells on et deixes la pasta i a sobre marxes amb gana, és una dinàmica cada vegada més freqüent al nostre país. Sigueu crítics, ambiciosos, curiosos perquè si hi ha establiments d’aquest tipus és perquè la gent hi va, no ho dubteu mai.
Però no tot és negatiu, cada cop descobrim més productors que volen superar la feina ben feta dels seus avantpassats i decideixen fer producte d’una qualitat extrema, de proximitat i a més, com si tot això no fes de bon sentir, bé de preu. Que més es pot demanar? Milers de fires amb la filosofia de propulsar aquests petits productors s’organitzen arreu per donar a conèixer els productes locals des del “Fem bullir l’olla” de Caldes de Montbui, a la fira de cerveses artesanes de Sabadell o la mostra agrícola de Mogoda, a Santa Perpètua. Molt bé, ja tenim productes brutals, però ens falten els professionals que els sàpiguen tractar de la millor manera per tal que es converteixin en una experiència sensorial inigualable. Doncs creieu-me, ELS TENIM! Moltíssimes escoles es dediquen dia rere dia a educar persones en aquest sentit, el de respectar, estimar i gaudir el producte.
Res més, us animo a menjar, gaudir-ne però sobretot amb esperit crític i savoir faire gormand.
VAGI DE GUST!