,
26/02/2015
Entrevistes
Gerard Misael a l'Ateneu Candela de Terrassa
Foto:
Anna Fernández

Gerard Misael, cinema, monstres i veus atormentades

Anna Fernández | @annafdz8

En aquesta vida un pot intentar ser vàries coses. Cineasta, barman, lector voraç, cantant o jove matadaperenc molt a l'estil generació beat. Es pot ser vàries coses o totes a la vegada. És aleshores quan en Gerard Misael entra en escena. Llicenciat en direcció per l'ESCAC combina la seva passió pel cinema amb les nits a Sabadell, fent de cambrer al restaurant de la família. La feina no li desagrada i assegura ser un home creatiu a la cuina, però en realitat és un addicte al terror i al cinema fantàstic. Fa una tira còmica, 'El bar de los monstruos', que recentment es va presentar al Festival de webseries de SeriesSabadell i, entre setmana, assisteix a Videodrome, del que forma part activa, i als assajos del seu grup de música, 'Mr Misael & los atormentados', a Barcelona. Aquest cap de setmana, amb els primers, tenen programat el tancament del cicle de cinema negre amb 'Blade Runner' recuperant el Coro Vell de Terrassa, un cinema emblemàtic a la ciutat. Lluny de calentar la cadira mentre per la pantalla corren les imatges, aquests cinèfils tenen criteris molt clars i un amor fidel i incondicional cap el setè art. Abans de tot això, però, caldrà seguir amb la vida mundana i la d'en Gerard, al cap de setmana, és aquesta:

'Divendres em llevo d'hora per anar al restaurant. Preparo croquetes i coses fàcils de fer. M'agrada cuinar però no en sé massa. M'hi estaré fins les dues del migdia i després faré la migdiada a casa. Potser tinc temps per mirar una peli. A les cinc de la tarda he de ser al Coro Vell'. Malgrat sembla que tot està sota control, organitzar un esdeveniment d'aquestes característiques no és fàcil. Proves de so, que el projector funcioni, que el menjar sigui suficient... Detalls que demanen anar-hi amb temps i cuidar els matisos. L'entrada és gratuïta, però el servei de bar ofereix un petit menú per acompanyar la vetllada. 'Presentaran en Lluís Pi i el Nandez. Després de la pel·lícula podrem quedar-nos al bar comentant-la i hi haurà música. Dj Geraldine, que no sóc jo, però es veu que mola. Potser seguim la festa a la Soul, ja veurem...' 

Dissabte, com que tot queda en família, arribarà més tard al restaurant, per raons òbvies. És el dia que hi ha més feina i s'hi queda fins tard. L'hora de plegar és un misteri. Si té una estona, a casa, aprofita per treballar en el seu darrer projecte, 'Entre sábado y domingo' un film amb gent de la carrera i amb el qual ha comptat amb Dídac Alcaraz. 'No vaig mai a la Mola, però justament aquest diumenge hem quedat amb els amics per pujar-hi. Després baixarem a Terrassa a casa d'un d'ells a fer una barbacoa'. A la tarda, però, el deure cinematogràfic el crida perquè al seu poble, Matadepera, junt amb en Toni Amen, també hi organitza un cineclub. Diu que només hi van els despistats i les àvies. Doncs deuen quedar ben parades perquè la programació és de tot menys discreta. Surten contentes, això sí, perquè repeteixen.

Ens hem trobat amb en Gerard just abans de la sessió de Videodrome que, com cada dimecres, programen a l'Ateneu Candela de Terrassa. Ha de preparar cadires i mirar que la pel·lícula funcioni (forma part del riutal que a cada sessió hi passi algun incident, sinó no tindria gràcia), però ràpidament ens recomana tres cosetes que li demanem. Una pel·lícula: 'Arrebato' Un llibre: 'El gran espectaculo secreto' i un lloc per menjar: 'Pa amb tomàquet'. Evidentment el restaurant on treballa, que s'hi menja molt bé, més enllà de les seves croquetes.

Fitxa Tècnica:

'Blade Runner'. Divendres 27 de febrer, 21:30. Coro Vell (C/San Marian, 122. Terrassa)
'Arrebato'. Iván Zulueta. 1980
'El gran espectaculo secreto'. Clive Barker. Ed: Factoria de ideas. 2012
Videodrome. Cinebar a l'Ateneu Candela de Terrassa. Cada dimecres a les 21:30h
Cineclub Matadepera. Cada diumenge a l'Antic Hotel a les 18:30h
Pa amb tomàquet. Ronda de Ponent, 141. Sabadell
 

 

 

 

 

Els Trajectes Urbans són petits perfils a persones vinculades d'alguna manera al món de la cultura (actrius, tècnics, programadores, cuiners...). Descobrirem quins són els seus gustos i les xarxes que s'estableixen entre ells. 

26/02/2015
Anna Fernández | @annafdz8
20/02/2015
Anna Brullet I @annabrullet
06/02/2015
En Pere Joan Ventura és un cinèfil empedreït. No només el gaudeix des de la butaca, sinó també com ajudant de direcció, director i darrera les càmeres dins el món de la televisió.
30/01/2015
Transmet a petits i grans la seva passió per la literatura Núria Casanovas | @descosits
23/01/2015
Anna Brullet I @annabrullet
17/01/2015
Anna Fernández | @annafdz8
26/12/2014
Núria Casanovas | @descosits