,
17/01/2015
Entrevistes
Oriol Carreras en una escena de 'Els Pirates del Sol'

Oriol Carreras, ràdio, cant i molt d'escenari

Anna Fernández | @annafdz8

L'Oriol treballa pel públic. No sempre el veu ni el té al davant, però fa anys que la seva feina depèn de l'espectador i l'oient. Fins ara, sembla que li ha anat prou bé i el seu dia a dia ho demostra. Comunicador al Canal Terrassa Vallès i a Radio Municipal Terrassa, combina perfectament la professió amb la qual es guanya la vida amb la convivència familiar i una passió quasi innata pel teatre. Metòdic, disciplinat i fidel amb el que és prioritari, l'Oriol es lleva cada matí a quarts de set, esmorza, porta els seus fills a escola i es planta a la ràdio sempre a la mateixa hora. Actualment, però, els caps de setmana són especials perquè des de fa mesos és un dels personatges de l'obra 'Els Pirates' que no deixa d'omplir la platea del Teatre del Sol de Sabadell. Diu que canta i crida ben fort com a bon i autèntic pirata i la veritat és que, a part d'actor, és tenor alt i la seva veu ja fa moltes funcions que ressona.

Com comença el teu cap de setmana? "Divendres em llevo ben d'hora, com la resta de dies, i havent deixat els nens a escola tiro cap a la feina. És el dia que preparo els guions i la producció de la propera setmana. A la tarda surto a quarts de set, vaig a comprar i, a vegades, acabo la nit planxant mentre miro una pel·lícula. Em relaxa". I després, quina rutina segueixes? "Dissabtes acostumem a improvisar alguna sortida per fer amb els nens. Dino i cap a quarts de cinc ja sóc al teatre pel passe abans de l'obra. M'agrada arribar-hi amb temps i cuidar-me de l'attrezzo". Tenen dos passes, un a la tarda i un segon a la nit, així que acostuma a fer un mos ràpid entre bambolines amb tot l'equip. Surt tard i malgrat alguna vegada s'ha apuntat a fer una copeta amb els companys, normalment se'n torna directe al llit perquè els petits de la casa, de bon matí, ja demanen guerra. "Segurament aquest diumenge aprofitarem per anar a visitar els avis o passejar per Vallparadís. Si veiem quelcom que ens agradi, potser baixem a Barcelona que els matins hi fan teatre familiar. A la tarda, hauré de ser d'hora al teatre perquè tornem a tenir funció".

Com és habitual, l'Oriol té poc temps. Ha dinat ràpid per atendre'ns, així que abans que torni a la ràdio li demanem tres recomanacions. Un llibre: 'Molta merda', d'Héctor Lozano. Una obra de teatre: 'Llibert', que podrem veure aquest dissabte al Teatre Alegria de Terrassa, i un lloc per menjar: el Cafè Teatre. Un trio molt escènic, com no podia ser d'altra manera.

Fitxa Tècnica:
'Els Pirates del Sol', Teatre del Sol de Sabadell. Dissabtes, 18h i 21:30h. Diumenges, 18h
'Molta merda'. Héctor Lozano. 2004. Ed: Ara Llibres
'Llibert'. Cia Llibertàries. Teatre Alegria. 17 gener, 21h

 

Els Trajectes Urbans són petits perfils a persones vinculades d'alguna manera al món de la cultura (actrius, tècnics, programadores, cuiners...). Descobrirem quins són els seus gustos i les xarxes que s'estableixen entre ells. 

26/02/2015
Anna Fernández | @annafdz8
20/02/2015
Anna Brullet I @annabrullet
06/02/2015
En Pere Joan Ventura és un cinèfil empedreït. No només el gaudeix des de la butaca, sinó també com ajudant de direcció, director i darrera les càmeres dins el món de la televisió.
30/01/2015
Transmet a petits i grans la seva passió per la literatura Núria Casanovas | @descosits
23/01/2015
Anna Brullet I @annabrullet
17/01/2015
Anna Fernández | @annafdz8
26/12/2014
Núria Casanovas | @descosits