,
20/02/2015
Entrevistes

Salva Criado es fa gran amb Gala Cortés

Anna Brullet I @annabrullet

El cap de setmana començarà fort per Salva Criado, guitarrista cantant i compositor de Gala Cortés comença mogut. Divendres presenten en directe el seu primer treball, El temor de las medusas' a casa, a l'Auditori Municipal de Montcada i Reixac. Des del novembre l'han presentat en directe a diverses sales per poder-ne pagar la promoció, però el de divendres és un concert especial pel Salva. “Porto tota la vida donant pel sac amb la guitarra i tinc ganes de demostrar que ja m'he fet gran”, explica Salva que reconeix que per aquest concert hi ha uns nervis especials. La feina començarà a la tarda amb el muntatge i les proves de so. Després arribarà el concert, l'hora de la veritat, i quan tot s'acabi, recollir. “Això de la vida de l'estrella del rock és tot mentida”, explica. Això sí, reconeix que després del concert segurament “passarà alguna cosa”. “Toco al poble, hi vindran tots els amics i la família i m'enredaran, o m'enredaré”, reconeix. I és que el Salva és un montcadenc orgullós. Confessa que per Festa Major el podem trobar servint canyes als tiradors del correbars. I fins i tot ha triat una casa de la Vallensana, un petit coll a la carretera de la Roca, sortint de Montcada cap a Badalona per gravar-hi el primer videoclip del grup, 'Infinitas calles', que s'ha estrenat just aquesta setmana. “Un amic hi té una casa familiar molt maca i li vam demanar”, explica.

Aquest concert és per presentar el primer treball del grup, però la trajectòria dels seus components ve de lluny ja que tan en Salva Criado com els altres dos membres del grup, Mikel Bàssquez i Dani Ktna, tenen altres projectes musicals i són, a més, sessionistes. I és d'una d'aquestes sessions d'on va néixer Gala Cortés. “Ens vam trobar en un esdeveniment organitzat per Marquès de Riscal, els vins, a La Rioja i hi va haver molt feeling. Després ens vam trobar al local d'assaig, jo els vaig ensenyar alguns temes que tenia, concretament 'El temor de las medusas' que ha acabat sent el títol del disc. Va ser un 'fletxazo'”, resumeix el Salva.

El disc i la gira són la culminació dels dos anys d'història del grup però també un tret de sortida i la presentació a casa. Per tot això és d'esperar que el de divendres no sigui un concert qualsevol. “Té una càrrega emocional molt potent”, ens confessa. I potser això farà més difícil el dissabte, tot i que explica que el dia després d'un concert sempre costa. “És com una mena de depressió post part, com una mena d'efecte secundari d'alguna droga. De fet tocant generes serotonina!”, explica el Salva. Una baixada, doncs, que arriba després d'una gran nit.

El diumenge, però, tindrà l'oportunitat de recuperar-se amb una calçotada que és també la consumació d'un projecte musical. “Hem acabat de gravar amb 'L'home invent', que és el grup que tinc amb el col·legues des de tota la vida des de que teníem quinze anys i així ho celebrem tots junts”, explica. I també ens adverteix que estiguem atents, que aviat en sentirem a parlar.

El futur immediat, però, passa per moure 'El temor de las medusas' que presenten ara i que volen presentar en directe a nivell nacional. Però no només això, ja que tenen gairebé assegurada una mini gira de presentació a Mèxic. “Tan el Dani com el Mikel hi tenien contactes perquè hi havien fet un parell de gires amb Shuarma, el grup de l'excantant d'Elefantes. I vam decidir provar els contactes, a més el Mikel hi té família i ja que hi anava vam decidir provar-ho i ens va sortir bé”, explica. Això de Montcada serà, doncs, només el tret de sortida.

Li demanem que ens recomani un disc i ens en diu un per viatjar, 'Letter from home', de Pat Metheny. La pel·lícula 'The man from earth' de Richard Schenkman que explica la història d'un home que s'acomiada dels seus amics revelant-los que en realitat té 14.000 anys. I si li demanem que ens recomani un lloc escull Sant Jaume de Frontanyà, ni més ni menys que el poble més petit de Catalunya.

FITXA TÈCNICA
Concert de Gala Cortès: Auditori Municipal de Montcada i Reixac, 20 de febrer 22h, 5€

Un disc: 'Letter from home' de Pat Metheny Group (Geffen, 1989). Escolta'l

Una pel·lícula: 'The man from earth' (Richard Schenkman, 2007)

Un lloc: Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà)

 

Els Trajectes Urbans són petits perfils a persones vinculades d'alguna manera al món de la cultura (actrius, tècnics, programadores, cuiners...). Descobrirem quins són els seus gustos i les xarxes que s'estableixen entre ells. 

26/02/2015
Anna Fernández | @annafdz8
20/02/2015
Anna Brullet I @annabrullet
06/02/2015
En Pere Joan Ventura és un cinèfil empedreït. No només el gaudeix des de la butaca, sinó també com ajudant de direcció, director i darrera les càmeres dins el món de la televisió.
30/01/2015
Transmet a petits i grans la seva passió per la literatura Núria Casanovas | @descosits
23/01/2015
Anna Brullet I @annabrullet
17/01/2015
Anna Fernández | @annafdz8
26/12/2014
Núria Casanovas | @descosits